Buna ziua!
Sant intr-o mare ceață, cu acest medical cod 10!
Am suferit doua intervenții chirurgicale la nivelul ambelor mâini, sindrom de tunel carpian. Prima, in Februarie la mana dreapta,s-a realizat cu succes. A dua in Martie,la mana stanga am ramas cu dureri
Am mers cu concediu medical cod 1 timp de 90 de zile
Apoi mi s-a prelungit prin comisie pana la 150 de zile
Durerile nu au dispărut definitiv, dar mi s-au redus pe timpul recuperării , motiv pentru care
medicul chirurg a solicitat o reducere a timpului normal de lucru( care este de 8 ore) cu o pătrime (2 ore) pentru a vedea evoluția mea cand o folosesc muncind(lucrez in comerț)
In acest sens, medicul curant si medicul de la medicina muncii, au facut solicitări firmei angajatoare, acest lucru.
Doar ca mi s-a respins aceasta solicitare de la resurse umane, spunând ca am nevoie de concediu medical pe cele 2 ore, respectiv sa aduc concediu medical cod 10
De atunci, o enigma totala pentru toata lumea. Nimeni nu știa cum trebuie procedat, m-au plimbat de la medic de familie- medic pt medicina muncii- casa de asigurări - inapoi la medicul chirurg si intr-un final,inapoi la comisie... Nimeni nu știa ce este acest controversat cod 10!
La comisie mi s-a spus ca nu se poate acorda acest tip de concediu medical decat dupa ce termin zilele legale de concediu,adica 183
Acum,
Sant in concediu medical de 183 de zile si întrebarea mea este:
Daca eu am deja 183 de zile, mai pot eu beneficia de reducerea aceasta de 2 ore?
Si cum trebuie sa procedez?
Care sant pașii , va rog?
Multumesc!