Buna ziua,as dori sa stiu ce acte imi trebuie ca sa ma inscriu in evidenta la somaj si cat dureaza pana sunt efectiv in evidenta.
De asemenea,ce acte sunt necesare pt dosarul de subventie si cat dureaza aprobarea lui?
Mentionez ca am absolvit facultatea anul acesta,nu am lucrat niciodata si nu sunt in evidenta somajului.
Multumesc!
Da ! Dar cat dureaza inregistrarea ...si ce acte imi trebuie.. pt k am pe cineva care doreste sa ma ia din somaj sa ma angajeaze pt a baneficia de subventia de la stat...documente necesare la dosar..
Multumesc !
Documente care insotesc cererea pentru acordarea indemnizatiei de somaj pentru absolventii institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani
Actul de identitate, in original si in copie;
Actele de studii si de calificare, in original si in copie;
Certificatul de nastere, in original si in copie;
Certificatul de casatorie, in original si in copie;
Adeverinta medicala, din care sa rezulte ca persoana este apta de munca sau ca are eventuale restrictii medicale;
Acte eliberate de organele financiare teritoriale, din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare;
Declaratia pe propria raspundere, din care sa rezulte ca nu are loc de munca, nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare;
Actul de absolvire a formei respective de invatamant, in original si in copie;
Declaratie pe propria raspundere a absolventilor ca nu urmeaza o forma de invatamant la data solicitarii dreptului;
Adeverinta eliberata de furnizorul de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, prin care se certifica data inregistrarii persoanei in evidentele proprii, in cazul in care persoana s-a inregistrat la un alt furnizor de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditat conform legii.
Cam cat dureaza procedura stabilesc cei de AJOFM, pt. ca, din cate stiu eu este foarte aglomerat si s-ar putea sa primesti o programare pentru depunerea dosarului.