avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Buna ziua!

Pe o parcela de 280 mp. suntem 4 proprietari. Mama si 3 copii. Unul din ei (ii spunem A) a construit o casuta de 35 mp amprenta in coltul curtii spre strada asfaltata, fara sa deranjeze pe ceilalti.
Deschiderea la drumul asfalt este de 12 ml. casa lui A fiind la deschiderea cu drumul asfaltat pe latimea de 5 ml.
In spatele curtii, exista un drum se servitute de 2.5 ml, latime, folosit in prezent de catre ceilalti vecini. In trecut a fost folosit si de noi, ca si iesire secundara, acum nu, fosta iesire fiind zidita de noi cu multi ani in urma.
Problema care se pune: in cazul unui eventual partaj, care ar fi posibilitatile de impartire? Va trebui lasata iesire la strada proportional cu cota fiecaruia?
De sulta deocamdata nu se pune problema, din ratiuni financiare.
Momentan folosim intrarea comuna de la strada.

Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)
Pierdere servitute Florin... Florin... Buna ziua. In 2008 , impreuna cu un domn am cumparat 2 terenuri de la o batranica care le-a dezmembrat din terenul (curte+gradina).Terenul initial era de 100 ... (vezi toată discuția)
Deschidere teren cerul cerul Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu ... (vezi toată discuția)