avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regularizare consum apa pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regularizare consum apa pausal

Bună ziua,
Am și eu o nelămurire.
In cadrul Asociației de locatari de care apartin daca nu duc citirea apometrului sunt taxată pausal (25,44mc - 3 pers)
Din neglijenta, recunosc, am ajuns sa nu mai declar în ultimele 3 luni, respectiv, m-am trezit cu un consum de 75mc.
La următoarea citire mi s-a spus că nu se poate regulariza acest consum, deoarece nu are de unde să-l scadă, el fiind facturat ca apa consumata.
Totodată, neplata facturii la timp atrage după ea penalități. Mi se pare extrem de nedrept să ajung sa plătesc penalități la apa neconsumată. Consumul mediu al nostru este de 12 mc. Va imaginați după câte luni vom ajunge sa avem un cost real...in condițiile in care, după cum ați înțeles, sunt nevoita sa plătesc pt a nu ajunge la penalități.
Cei de la Asociație nu au nici un fel de înțelegere. Legal, exista vreo rezolvare? In lege este stipulat ceva in acest sens?!
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:26, 14 August 2018
Va reglati dvs singura.Urmatoarele luni dati consumuri foarte mici...1 mc maxim 2, pana ajungeti la valoarea reala.
Regularizarea urmeaza sa o faceti dv pe parcursul urmatoarelor luni
Atat timp cat aveti constituit fond de rulment nu se pot aplica penalitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Pausal robert_dtb robert_dtb stiu ca s-a mai discutat dar as avea nevoie de cateva lamuriri; pe scurt, am fost trecut la \"pausal\" deoarece nu am mai dat citirea la apometre (recunosc, ... (vezi toată discuția)