avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina firmei lovita. Sunt obligat sa platesc ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina firmei lovita. Sunt obligat sa platesc ?

Buna ziua. Am lucrat la o firma ca Agent vanzari pe masina firmei. Am lovit masina intr-o bordura la prag iar cei de la firma respectiva ma pun sa platesc 100 euro franciza cica. Daca nu am luat la cunostinta sau semnat legat de aceasta franciza mi se pot oprii acei 100 euro ? Iar daca intr-un final mi se opreste nu trebuie sa mi se faca o dovada? Ca ei pot sa nu o repare si sa ramana cu banii foarte usor.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 19:32, 21 Septembrie 2018
Franciza reprezinta partea din paguba care nu este asigurata si, pe cale de consecinta, asiguratorul nu o despagubeste. Franciza este prevazuta in contractul de asigurare, fie in suma fixa, fie procentual.
Probabil ca valoarea pagubei (100 euro) nu depaseste franciza prevazuta in contract. In aceste conditii asiguratorul nu despagubeste.
Firma este indreptatita sa recupereze paguba de la dvs. intrucat sunteti vinovat de roducerea evenimentului rutier.
ing. Ioan Ciobanu
corect este fransiza.... cu scuzele de rigoare privind corectia. Franciza inseamna altceva si nu are legatura cu asigurarea.

Franciza este operațiunea care îmbracă forma unui contract prin care o persoană numită francizor îi acordă unei alte persoane, numită beneficiar sau francizat, dreptul de exploatare a unui ansamblu de drepturi de proprietate industrială sau intelectuală, în scopul de producție sau de comercializare a anumitor tipuri de produse și/sau de servicii. Obținerea unei francize implică plata unei taxe de intrare în sistem precum și a unor redevențe anuale, de regulă sub forma unui procent din cifra de afaceri.

Franşiza este partea din prejudiciu suportată de către asigurat, stabilită ca valoare fixă sau procent din despăgubirea totală prevăzută în contractul de asigurare, pe care nu o despăgubeşte asigurătorul şi pentru care asiguratul rămâne propriul său asigurător

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa deschid ghereta fornetti annypetean annypetean Buna ziua, Incerc sa deschid o ghereta gen forneti pe o strada principala langa statia de autobus, si nu stiu unde sa ma duc sa cer spatiu, aprobari, ce ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie-intentie deschidere proces civil gabriela_constantin gabriela_constantin Buna ziua, In data de 2 august am avut un accident de circulatie pe autostrada soarelui, nu din vina mea, nu a fost soldat cu victime, a venit politia, s-a ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)