avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Split TVA, compensare de pe o zi pe alta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Split TVA, compensare de pe o zi pe alta

Buna ziua,

Se poate compensa tva-ul split de pe o zi pe alta ?
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 17:31, 14 August 2018
Buna ziua,

Persoanele impozabile care intra in sistemul platii defalcate a TVA trebuie sa vireze in contul de TVA propriu in termen de 30 de zile lucratoare de la incasarea contravalorii livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii, diferenta intre TVA aferenta incasarilor in numerar si TVA aferenta platilor in numerar efectuate intr-o zi.

Cazul 1: TVA incasata in numerar este mai mica decat TVA platita in numerar, diferenta de TVA se va transfera in contul curent din contul de TVA.


Cazul 2: TVA incasata in numerar este mai mare decat TVA platita in numerar, diferenta se va vira in contul de TVA propriu in termen de 30 zile lucratoare de la incasare.






Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva nevirata in contul de tva ionela11 ionela11 Buna ziua, Am o firma care aplica split tva,... am facturat catre client si cu toate ca i-am trimis instiintarea sa vireze banii in conturi separate (baza ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie elena.esanu elena.esanu Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Precizez ca aplic SPLIT TVA. Emit facturi catre client pentru servicii de proiectare, facturi pe care ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare ionut_conta ionut_conta Am urmatoarea nelamurire: Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b] 1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati 2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)