avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tanar cu handicap in situatie precara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tanar cu handicap in situatie precara

Este vorba despre un tanar cu handicap, a carui curatela a fost obtinuta de mama (fara punerea sub interdictie a tanarului), insa mama a murit de curand, ea fiind divortata de ani de zile.
Cunoasteti un ONG in zona Braila, care se ocupa de asemenea cazuri?
Dpdv juridic cred ca trebuie sa se ceara mai intai, prin instanta, punerea sub interdictie si numirea unui curator. Asa e?
Trebuie implicata in acest moment Autoritatea Tutelara?
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 22:33, 14 August 2018
Buna seara!

Celalalt parinte este decedat, necunoscut, este decazut din drepturile parintesti?
Instanta de tutela trebuie instiintata de indata ce aflati de existenta unui minor lipsit de ingrijire parinteasca, iar aceasta o poate face orice persoana apropiata minorului, precum si administratorii si locatarii casei in care locuieste minorul. Va trebui numit un nou curator.
Din cate am inteles din cele prezentate de Dvs., initial, tanarul nu a fost pus sub interdictie judecatoreasca, acum de ce ati dori sa fie pus sub interdictie? In ce grad de handicap este incadrat, daca nu sunt prea indiscreta? Tanarul nu are discernamant sau discernamantul sau este mult diminuat?
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de incredintare tutelara provizoriu danutlucian13 danutlucian13 As dori sa plec din tara pentru un an de zile,sunt divortat iar copiii imi sunt incredintati mie de la divort. Eu locuiesc impreuna cu parintii mei si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Curator andryzs andryzs Cine are dreptul de a incredinta 2 femei (cu certificat tip handicap mintal,parintii decedati, boli sechelare etc.) unui curator? Curatorul poate sa fie ... (vezi toată discuția)
Cerere instituire tutela madalina15 madalina15 Buna ziua! Am si eu o intrebare: Ambii parinti ai unui minor sunt decedati, iar bunica acestuia vrea sa fie numita tutore si vrea sa faca o cerere in ... (vezi toată discuția)