avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura de incredintare tutelara provizoriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura de incredintare tutelara provizoriu

As dori sa plec din tara pentru un an de zile,sunt divortat iar copiii imi sunt incredintati mie de la divort. Eu locuiesc impreuna cu parintii mei si vreau sa stiu daca pot face o hartiuta legala la notar ca parintii mei sa preia tutela lor legal pana ma reintorc in tara? Si as vrea sa mai stiu daca trebuie sa anunt undeva lucrul asta...asistenta tutelara sau in alta parte?:O
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:51, 30 Aprilie 2011
Potrivit art. 113, Codul familiei, pentru minori tutela poate fi instituita in cazul in care ambii parinti fiind morti, necunoscuti, decazuti din drepturile parintesti, pusi sub interdictie, disparuti sau declarati morti si ca urmare copilul este lipsit de ingrijirea ambilor parinti , ceea ce nu e cazul dvs. .
Curatela persoanelor incapabile sau "Tutela provizorie" este ceea ce trebuie sa solicitati , art. 152, lit. c, Codul familiei prevazand ca “daca din cauza bolii sau din alte motive parintele sau tutorele este impiedicat sa indeplineasca un anumit act in numele persoanei ce o reprezinta sau a carei acte se incuviinteaza”.
Pentru instituirea curatelei adresati-va directiei de asistenta sociala din subordinea primariei de domiciliu a dvs. in vederea emiterii dispozitiei primarului de numire a unui curator .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela Criulescu Criulescu As dori sa cunosc ce implica instituirea curatelei unui minor -ce acte juridice pot/nu pot incheia cei implicati (minor, tutore, curator) in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Tutela pentru un minor badescucorina badescucorina cum se poate obtine tutela unui minor avand ambii parinti decedati (vezi toată discuția)
Tutela criscas007 criscas007 Tutela se poate oferi de un parinte supravietuitor alte familii? de exemplu, Mama a decedat, iar tatal doreste incredintarea minorului spre ingrijirea ... (vezi toată discuția)