Doresc sa imi construiesc o casa familiala (casatorit ,2 copii),Terenul -destul de mic-poate fi valorificat pt. casa numai daca aceasta e construita spate in spate cu cele ale vecinilor(3 vecini).Am obtinut toate aprobarile legale necesare imi lipsesc numai acordurile vecinilor.
Mentionez ca Terenul este proprietate ,obtinut de la parinti care au avut casa in acelas mod construita si demolata de planurile lui Ceausescu.
DOI vecini mi-au dat acordul imediat ,dar al treilea refuza .
Motivatia este ca el vrea sa-si vanda casa (mica sidarapanata)si nu poate daca imi fac eu constructia.Deasemenea sustine ca are el un client care le cumpara pe amandoua???.Anterior mi-a spus ca sa ma pregatesc cu niste bani( ?)
SE poate face ceva?ajutat-ima va rog cu un sfat sau o idee..
Regulamentul de urbanism prevede ca, in cazul unei case pe calcan, terenul trebuie sa aiba o suprafata de minim 200 mp si o deschidere minima de 10 m. Pentru o casa construita izolat, suprafata minima este tot de 200 mp, dar deschiderea minima acceptata este de 12 m!
Daca ati obtinut o autorizatie pentru construirea unei case la calcan, e posibil sa mai fie nevoie de inca ceva: o expertiza tehnica relativa la constructia deja existenta. Aceasta trebuie sa nu sufere vreo deteriorare nici in timpul construirii noii case, nici ulterior, pe parcursul folosirii acesteia. Prin expertiza, de pilda, se determina solutia de fundare; e foarte posibil ca, in urma expertizarii, sa se impuna o subzidire a fundatiei cladirii vechi, sau o consolidare a sarpantei, poate chiar a structurii acesteia. De ce o consolidare a sarpantei? Din cel putin doua motive. Primul ar fi ca, daca vecinul va permite, ii veti putea folosi acoperisul ca „schela” pentru realizarea casei dvs. Al doilea motiv priveste precipitatiile. Daca dvs construiti o casa mai inalta decat cea a vecinului, e posibil ca zapada sa se acumuleze pe sarpanta lui, atingand greutati pe care aceasta nu este pregatita sa le suporte.
deci e nevoie de acordul vecinilor.