avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Obtinere acord de constructie casa prin \"alipire la ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Obtinere acord de constructie casa prin "alipire la calcan"din partea unui vecin

Doresc sa imi construiesc o casa familiala (casatorit ,2 copii),Terenul -destul de mic-poate fi valorificat pt. casa numai daca aceasta e construita spate in spate cu cele ale vecinilor(3 vecini).Am obtinut toate aprobarile legale necesare imi lipsesc numai acordurile vecinilor.
Mentionez ca Terenul este proprietate ,obtinut de la parinti care au avut casa in acelas mod construita si demolata de planurile lui Ceausescu.
DOI vecini mi-au dat acordul imediat ,dar al treilea refuza .
Motivatia este ca el vrea sa-si vanda casa (mica sidarapanata)si nu poate daca imi fac eu constructia.Deasemenea sustine ca are el un client care le cumpara pe amandoua???.Anterior mi-a spus ca sa ma pregatesc cu niste bani( ?)
SE poate face ceva?ajutat-ima va rog cu un sfat sau o idee..
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 08:15, 18 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regulamentul de urbanism prevede ca, in cazul unei case pe calcan, terenul trebuie sa aiba o suprafata de minim 200 mp si o deschidere minima de 10 m. Pentru o casa construita izolat, suprafata minima este tot de 200 mp, dar deschiderea minima acceptata este de 12 m!
Daca ati obtinut o autorizatie pentru construirea unei case la calcan, e posibil sa mai fie nevoie de inca ceva: o expertiza tehnica relativa la constructia deja existenta. Aceasta trebuie sa nu sufere vreo deteriorare nici in timpul construirii noii case, nici ulterior, pe parcursul folosirii acesteia. Prin expertiza, de pilda, se determina solutia de fundare; e foarte posibil ca, in urma expertizarii, sa se impuna o subzidire a fundatiei cladirii vechi, sau o consolidare a sarpantei, poate chiar a structurii acesteia. De ce o consolidare a sarpantei? Din cel putin doua motive. Primul ar fi ca, daca vecinul va permite, ii veti putea folosi acoperisul ca „schela” pentru realizarea casei dvs. Al doilea motiv priveste precipitatiile. Daca dvs construiti o casa mai inalta decat cea a vecinului, e posibil ca zapada sa se acumuleze pe sarpanta lui, atingand greutati pe care aceasta nu este pregatita sa le suporte.
deci e nevoie de acordul vecinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latime teren pentru constructie casa Iulian_L Iulian_L Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pot construi ( eventual extinderea locuintei sau constructia unui etaj ) pe un teren cu latimea de 7,5 m, 200 mp in ... (vezi toată discuția)
Buna seara - teren intravilan cu deschidere de 8 m, autorizatie constructie micutu1234 micutu1234 Am si eu o intrebare.nu stiu daca scriu unde trebuie dar poate imi raspunde totusicineva. am un teren intravilan cu o deschidere la str.de doar 8m.am access pe ... (vezi toată discuția)
Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)