avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Care sunt taxele ce trebuie platite pentru un PFA ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Care sunt taxele ce trebuie platite pentru un PFA inregistrat de un student?

Buna,
Din 17 ianuarie a intrat în vigoare actul normativ care da posibilitatea studentilor sa-si infiinteze gratuit un PFA. Intrebarea mea este urmatoarea:
Care sunt taxele si contributiile ce trebuie platite concret de catre un PFA? Exista anumite scutiri de la unele daca cel care infiinteaza PFA-ul este student? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 15:40, 18 August 2018
Buna ziua. Facilitatea se refera numai la scutirea de taxe ONRC la infiintare. In rest, se datoreaza CAS, CASS daca facturati mai mult de 22800 pe an si impozit venit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata creante pfa jack electro jack electro Sunt PFA din ianuarie 2006 si am fost in acelasi timp salariat la o firma pana in decembrie 2008. La primarie in ianuarie 2006 mi s-a spus ca ,platind CASS la ... (vezi toată discuția)
Modificarea salariului in constructii 2019 BiancaP09 BiancaP09 Buna ziua, Acum cu noua lege( Hg.114/2018) cei din domeniul constructiilor ( respectand codurile CAEN ) sunt scutiti de anumite taxe -impozit , CAS respectiv ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe studenti bogdanblue bogdanblue Buna ziua, As fii interesat daca studentii care vor sa infiinteze un pfa beneficiaza de scutiri de la plata taxelor si tarifelor ? Va multumesc si ... (vezi toată discuția)