avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificarea salariului in constructii 2019
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificarea salariului in constructii 2019

Buna ziua,
Acum cu noua lege( Hg.114/2018) cei din domeniul constructiilor ( respectand codurile CAEN ) sunt scutiti de anumite taxe -impozit , CAS respectiv reducerea CASS la 21.75%.
In aceste conditii, angajatorul trebuie sa pastreze BRUT-ul din contract si sa creasca NET-ul cu sumele rezultate din scutiri sau va scadea BRUT-ul pentru a ramane acelasi NET?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 12 Februarie 2019
Nu are niciuna din aceste obligatii angajatorul , ci doar sa modifice toate salariile aflate sub 3000 lei.
am gasit asta:
"De asemenea, în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2028, angajații de la firmele încadrate în domeniile de mai sus pot beneficia de scutire de la plata impozitului pe venit, de 10%, de la plata contribuției la sănătate (CASS), de 10% și de scăderea contribuției la pensii (CAS) de la 25% la 21,25%. Persoanele prevăzute mai sus care datorează contribuţia la fondul de pensii administrat privat reglementat de Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sunt scutite de la plata acestei contribuţii în limita cotei prevăzute mai sus.

Totodată, angajatorul va plăti o contribuție asiguratorie pentru muncă redusă cu 85% din valoarea ei. Astfel contribuția scade de la 2,25% la 0,337% din salariul brut."
Nici in aceste conditii?
Nici in aceste conditii ... legea il obliga doar la ce am postat anterior ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi va scadea punctajul anual la calculul pensiei si implicit pensia? deac sorina deac sorina Guvernul a decis să acorde, în ultimele zile ale anului 2019 , niște facilități fiscale pentru perioada 2019-2028: scutirea plății contribuției la ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic constructii stare de urgenta octavmaura octavmaura Pentru somajul tehnic in situatia starii de urgenta in domeniul constructiilor se aplica facilitatile de constructii? (vezi toată discuția)
Firma constructii Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua. Am inteles ca de la 1 ian 2019 firmele de constructii care au cifra de afaceri in limita a cel putin 80% din cifra de afaceri totala sunt scutite ... (vezi toată discuția)