avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pfa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pfa

Buna ziua,

In cazul in care un angajat demisioneaza si se transforma in pfa colaborand in continuare cu fostul angajator de pe aceeasi pozitie pe care a avut-o inainte de a fi pfa, practic continua sa aiba aceleasi sarcini si atributii pe care le avea in baza CIM ca salariat, se poate face o decizie interna de numire in functie in baza careia sa poata avea subordonati si functia sa sa apara apara in organigrama?

Multmesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:48, 6 Noiembrie 2009
Nefiind salariatul firmei, nu are cum sa va treaca in organigrama
Ca PFA faceti un contract de colaborare cu firma respectiva si desfasurati activitatea care o aveati cand erati angajat
NU ..... in calitate de PFA, este un simplu prestator extern pentru acel agent economic.
1. Contractul de colaborare nu mai este un CIM, unde salariatul este subordonat angajatorului.
2. Acum sunteti colaboratori, pe picior de egalitate. Unul este prestator iat celalalt este beneficiarul prestatiei.
3. Nu mai exista fisa postului cu sarcinile salariatului. In contract exista o lista de prestatii pe care le veti face dvs. in schimbul unei sume de bani.
4. Atentie ca nu beneficiati de vechime (stagiu de cotizare) nici la pensie, nici la sanatate, nici la somaj si nu aveti nici protectie sociala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post mateescucatalina mateescucatalina Dupa disponibilizari,in statul de functii, postul de economist treapta superioara o-cupat de o salariata neafectata de concediere,este radiat si in locul ... (vezi toată discuția)
Contracte criog criog salutare, as avea o intrebare, asa la miez de noapte: se mai fac contracte de colaborare intre angajator si viitorul angajat? viitorul angajat este un ... (vezi toată discuția)
Revenirea dupa concediu ingrijire copil elena_nac elena_nac As dori sa stiu daca dupa revenirea din cic angajatorul este obligat sa imi dea acelasi post, mai ales daca el exista. In cazul meu, postul exista, insa ca ... (vezi toată discuția)