As dori sa stiu daca dupa revenirea din cic angajatorul este obligat sa imi dea acelasi post, mai ales daca el exista. In cazul meu, postul exista, insa ca denumire interna este un pic modificat , ca si titulatura in alta limba decat romana, insa ariile de responsabilitate sunt aceleasi ca ale jobului meu anterior cic. Dupa revenire eu am un post cu nume identic cu cel dinainte de CIC, insa complet diferit ca si continut si nivel de autoritate. Cum ar trebui sa procedez? am revenit cam de o luna si inca nu am primit un raspuns clar de ce persoana de pe locul meu este acolo...si eu nu.
Codul muncii republicat reglementeaza raporturile titularilor si suplinitorilor de post la art 83 si 84
Art. 83 din codul muncii republicat
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
Art. 84
;;;;
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
In mod normal, la reluarea activitatii trebuia sa continuati activitatea pe postul dumneavoastra.In conditiile in care ar fi intervenit o modificare de functie ar fi trebuit sa semnati un act aditional la CIM
Multumesc.
Ideea este ca mi s-a dat o explicatie ca s-a schimbat viziunea companiei. In plus denumirea din contractul de munca este diferita fata de cea din organigrama, fiind si in alta limba. Nu am semnat niciodata o modificare a postului meu, nici macar o fisa de post nu am desi am 3 ani de lucru in aceasta firma. Mi s-a pastrat acelasi salar, dar postul meu e altul, are subordonare diferita si ca nivel, astfel incat pot fi amenintata inclusiv de o desfiintare de post. Cum ma sfatuiti sa procedez?
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
2. Asadar trebuie sa reveniti pe acelasi post din CIM.
3. Daca unitatea a schimbat denumirea postului trebuie ca, printr-un act aditional la CIM, semnat si de dvs., sa faca modificarea in CIM.
4.- Denumirea functiei (postului) din CIM trebuie sa fie scrisa in limba romana si sa coincida cu o ocupatie prevazuta in COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania).
- De asemenea trebuie neaparat sa aveti si o fisa a postului pentru a sti ce atributii aveti de indeplinit.
- Fisa postului este anexa la CIM si este prevazuta in CIM la cap.F- Atributiile postului.
5. Daca nu sunt indeplinite conditiile pe care le-am enumerat aici puteti face o sesizare la ITM.