Buna ziua.Am si eu o nelamurire si as vrea sa va rog,daca puteti sa ma lamuriti si pe mine.Am o matusa cu Handicap grav din nastere,nu este capabila sa se descurce singura din niciun punct de vedere.De curand in numele ei,parinti mei au depus un dosar de pensionare .Dosarul a fost respnis pe motiv ca nu a cotizat la fondul de pensii.Tinand cont ca ea nu a fost capabila sa munceasca cum putea cotiza la fondul de pensii?As dori sa stiu daca se mai poate contesta decizia Casei de pensii sau este ceva corect faptul ca au respins dosarul?
Mulțumesc !
sa respectat corect ,dar daca parinti tai gasesc pe cineva sa o angajeze pe matusa o luna de zile se poate pensiona de invaliditate , asta e conditia sa aibe o luna de zile cotizat ,
Cunosc situații asemănătoare cu cel al mătușii mele adică persoane care nu au lucrat nici măcar o zi și se pot descurca câtuși de puțin pe cont propriu și beneficiază de acesta indemnizație (pensie)
sunt persoane care legea la permitea sa plateasca la casa de pensi o luna si dupaia luau pensia de invaliditate dar de la inceputul anului nu se mai poate plati si de acea aceia au pensie , daca rezolvati cu luna acea de munca luati pensia daca nu .....multa sanatate