avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie insotitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie insotitor

buna ziua ,matusa mea este iesita la pensie pe caz de boala de curind nepotelul ei s a inbolnavit (acum 3 luni ,tumoare ),parintii vor sa se duca sa munceasca pt ai ajunge banii de tratamente ,poate matusa sa insoteasca copilulu peste tot si sa ia si pensia de insotitor tinind cont ca este la pensie pe caz de boala(cu drept de munca 4 ore pe zi )va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:37, 13 Iunie 2014
1. Daca este pensionata de invaliditate gr.III poate sa lucreze cel mult 4 ore pe zi.

2. Daca nepotul este incadrat in handicap grav cu insotitor, bunica poate incheia un contract individual de munca cu Primaria, ca insotitor la copilului, cu 4 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul iii - reincadrare legala? cameliaczeran cameliaczeran Buna dimineta! Am o nelamurire: am avut un angajat care in 2003 s-a pensionat de boala, pensie de invaliditate de gr II, iar pe decizia asupra capacitatii de ... (vezi toată discuția)
Pensionare de invaliditate calina2001 calina2001 Un unchi de al meu, angajat la o firma, a fost operat cu tumoare la pancreas anul trecut 2012 in Martie. In Iulie 2012 obtine certificatul de handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pentru pensionar dee dee dee dee Buna ziua, Am o persoana care vrea sa se angajeze dar este pensionata pe caz de boala. Cum procedez sa fie bine? Contract de munca pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)