avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare de invaliditate

Un unchi de al meu, angajat la o firma, a fost operat cu tumoare la pancreas anul trecut 2012 in Martie. In Iulie 2012 obtine certificatul de handicap grav, de la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, si primeste de la consiliu judetean (cred) , ajutorul de handicap grav , care se da, pe langa indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca ( concediu de boala) ce o primea de la firma.
Dupa mai bine de 1 an de concediu de boala se hotareste sa-si faca pensionarea de invaliditate si se accepta pensinare de boala grad II ( neoplazie).
Acum isi face documentele de pensionare, si acolo se cere si daca figureaza cu ajutor de handicap. Dat fiind faptul ca se face pe baza de 2 legi distincte este nevoie de mentionat faptul ca figureaza cu ajutor de handicap? Ii va influenta venitul din pensia de invaliditate? Ce se intampla daca nu mentioneaza de ajutorul de handicap? Cum sa procedeze sa fie bine si in ordine.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
calina2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:09, 14 Februarie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Unchiul meu are hipoacuzie bilaterala severa dar nu este boala profesionala. As dori sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala .Are vechime 35 ... (vezi toată discuția)
Munca depusa in trei schimburi vasie vasie Buna ziua. Sunt in concediu medical de 17 luni ( neoplazii ) , dearece boala nu se amelioreaza, voi fi pensionat in pensie de handicapat din data de 1 ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)