avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi și obligații în privința minorului (9 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi și obligații în privința minorului (9 luni) în cazul separării: sunt obligată să îl dau tatălui de 2-3 ori pe săptămână, așa cum vrea?

Sunt mamica unui baietel in varsta de 9 luni.Sunt separata de tatal copilului,din cauza comportamentului agresiv. Pana de curand,nu contribuia nici material la cresterea lui. Acum a depus bani pt baietel si insista ca vrea sa il ia de 2-3 ori pe saptamana. Sunt obligata sa il dau? Precizez ca cel mic sta doar cu mine 7zile din 7,este alaptat si devine foarte nelinistit daca nu sunt in preajma.Cum ar trebui sa procedez?
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 21:05, 20 August 2018
Vă recomand să mergeți la un mediator pentru a vă întocmi un plan parental, prin care veți stabili împreună cu tatăl copilului modul în care se vor concretiza relațiile personale dintre tată și copil. Pentru că este încă atât de mic, pân va mai crește, ați putea să primiți vizita tatălui atunci veți conveni, fără ca tatăl să îl ia pe copil la domiciliul său. După ce copilul va împlini vârsta de 3 ani veți putea reface planul parental, adaptându-l la situația de atunci.
va multumesc
Recomandabil ar fi să vă înțelegeți cu tatăl asupra unui program de vizită și asupra unei pensii de întreținere pe care tatăl s-o plătească lunar și să mergeți la notar.

În lipsa unui asemenea acord, situația juridică ar urma să fie statornicită de instanță.
Cata vreme nu exista o hotarare judecatoreasca nu aveti obligatia de a da copilul tatalui. Ds continuati sa aveti grija de copil si lasati-l pe el sa se ocupe de procese si cand va avea drept de vizita, atunci va lua copilul.
Raspunsul la intrebarea dvs. se obtine la o consultatie juridica privata la avocatul pe care il veti alege in functie de toate detaliile care o sa le scoata avocatul de la dvs. in mod concret.
Strategiile si posibilitatile sunt foarte variate.
El are dreptul la ceea ce vrea dar adesea nu dreptatea conteaza...ci felul cum este facuta...

Pentru el ar fi favorabil sa va intelegeti amiabil deoarece in caz contrar daca aveti avocat care sa stie sa controleze situatia din proces drepturile lui sunt de fapt un simplu deziderat...in contextul expus...sub aspectul exercitarii lor in mod efectiv...

Alte discuții în legătură

Probleme exercitarea autoritatii parintesti comun fara program vizite AlexandraCristina224 AlexandraCristina224 Buna ziua, As avea nevoie de cateva indrumari referitoare la modul in care se desfasoara autoritatea parinteasca in comun: - am divortat in anul 2013 - in ... (vezi toată discuția)
Model cerere vizitare minor andreiionel andreiionel Am custodie comuna cu sotia mea si m-am inteles verbal sa vad baiatul la doua spatamani. De la o vreme il vad rar si numai la ce ore vrea ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor comanconstanza comanconstanza Buna seara...am si eu o intrebare care m-ar intiresa foarte mult raspunsul dvs...nu am fost casatotita legitim dar din relatie a rezultat un copil..de curand ... (vezi toată discuția)