avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Va rog ajutati-ma!

Buna ziua! Ieri am fost parte a unui accident rutier, o tamponare usoara. Am mers la politie unde, spre uimirea mea, am fost gasit vinovat. S-a intocmit un pvcc. I-am dat celuilalt copii dupa acte, certificat, rca... Acum el isi va repara autoturismul pe asigurarea mea. Eu o voi face pe banii mei. Consultand specialisti intr-ale circulatiei, acestia mi-au spus ca am fost nevinovat si sa atac in instanta pvcc. Intrebare: procesul poate dura un an, doi, trei... Daca la final voi castiga, de la cine imi voi recupera pagubele?! In principal sunt doua: costul reparatiei si ,,penalizarea" pe care mi-o va aplica asiguratorul! Acum am B06, cine stie la cat voi fi coborat si cine stie cat timp voi plati avand ,,agatata" la polita penalizarea.... Si inca ceva: imi pot notifica asiguratorul sa refuze plata despagubirilor pana la finalizarea procesului? Asiguratorul este o companie din strainatate, autoturismul fiind inmatriculat in alt stat, stat al carui cetatean sunt. Am si cetatenia romana. Grea problema....
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
dogele, utilizator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 12:35, 21 August 2018
Descrieti cat mai amanuntit si exact cum s-a intamplat.
Scuzati-ma daca nu am fost clar! Am fost amendat de catre agentul de la rutiera. Nu am comentat, stiu ca un pv nu poate fi atacat decat in instanta printr-o plangere contraventionala. Si il voi ataca! Nu discut aici ce s-a intamplat, cine cred eu ca e vinovat! Intrebarea mea, o repet, e ce se va intampla DUPA ce se termina procesul, in situatia in care instanta decide ca nu sunt vinovat de producerea accidentului! De la cine imi voi recupera contravaloarea reparatiei propriului autovehicul? Acum o fac pe banii mei! De la cine voi recupera penalitatea (bonus malus)? Acum am B06, probabil voi cobori la B04 in loc sa urc la B08 si apoi la B10.! Un proces din acesta se intinde pe doi ani! Fond, apel... Eu ma voi judeca cu inspectoratul de politie si stiti cat de grabiti sunt! Cu stima,
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
dogele, utilizator
Buna seara,

Prin cererea de contestare a PV trebuie sa solicitati si stabilirea vinovatiei prin expertiza, acordarea pagubelor pe care le-ati suferit de asiguratorul RCA al vinovatului. Se poate chema in proces si societatile de asigurare (in calitate de garanti).

Societatea dvs. de asigurare ar trebui sa aiba un reprezentant (asigurator/ societate de regularizare daune) in Romania. Ei vor gestiona dosarul de dauna si il pot reprezenta pe asiguratorul dvs. in instanta (daca primeste imputernicire). Dupa ce depuneti cerere in instanta va puteti notifica asiguratorul ca ati contestat vinovatia.

In functie de solutia data de instanta se vor face toate decontarile/ corecturile intre asiguratori inclusiv cea a clasei de bonus/malus - daca este cazul.

In RO prin RCA se acopera si cheltuielile de judecata - intrebati asiguratorul dvs. daca aveti aceasta acoperire pe CARTE VERDE.
Ok, am inteles! In contestarea pv-ului eu nu am treaba cu societatile de asigurare, eu ma judec cu inspectoratul de politie, reprezentantul politiei, adica un agent, m-a sanctionat! Nici macar pe cel care m-a tamponat nu il chem in instanta, eu nu vreau sa dovedesc vinovatia lui X sau Y, eu vreau sa-mi dovedesc nevinovatia mea! In instanta voi cere politiei sa depuna la dosar declaratiile pe care le-am dat ambii la politia rutiera. Si eu si cei cu care m-am consultat consideram ca e arhisuficient ca sa-mi dovedesc nevinovatia! Voi cere instantei sa constate ca agentul nu a descris corect starea de fapt si nu a aplicat corect legea! Punct. Mai stiu si ca instanta nu se poate pronunta decat pe ce i se cere, nu platesc avocat si expert judiciar ca sa-i fac treaba politiei! Intrebarea mea era/este ce voi face DUPA, DACA instanta ma va absolvi de orice vina!
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
dogele, utilizator
Buna ziua,

La intrebarea dvs. "ce voi face DUPA" v-am spus ca cineva va trebui sa stabileasca si vinovatia. Doar cu anularea PV-ul si mentionarea ca dvs. nu sunteti vinovat nu se va cunoaste vinovatul. Neavand vinovatul nu va puteti recupera prejudiciile.

Alte discuții în legătură

Problema cu rca in cazul unui vinovat luciane luciane S-a produs o tamponare intre un coleg si un cetatean .Prin procesul verbal de constatare emis de politie cetateanul a ramas fara permis timp de o luna deci ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal(asigurarea imi cere daunele) alina201 alina201 Buna ziua... va rog din suflet sa ma ajutati cu ceva informatii... Am avut un accident neimplicand victime....Baiatul respectiv cu care m-am lovit nu acordase ... (vezi toată discuția)