avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Va rog ajutati-ma!

Buna ziua! Ieri am fost parte a unui accident rutier, o tamponare usoara. Am mers la politie unde, spre uimirea mea, am fost gasit vinovat. S-a intocmit un pvcc. I-am dat celuilalt copii dupa acte, certificat, rca... Acum el isi va repara autoturismul pe asigurarea mea. Eu o voi face pe banii mei. Consultand specialisti intr-ale circulatiei, acestia mi-au spus ca am fost nevinovat si sa atac in instanta pvcc. Intrebare: procesul poate dura un an, doi, trei... Daca la final voi castiga, de la cine imi voi recupera pagubele?! In principal sunt doua: costul reparatiei si ,,penalizarea" pe care mi-o va aplica asiguratorul! Acum am B06, cine stie la cat voi fi coborat si cine stie cat timp voi plati avand ,,agatata" la polita penalizarea.... Si inca ceva: imi pot notifica asiguratorul sa refuze plata despagubirilor pana la finalizarea procesului? Asiguratorul este o companie din strainatate, autoturismul fiind inmatriculat in alt stat, stat al carui cetatean sunt. Am si cetatenia romana. Grea problema....
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
dogele, utilizator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 12:35, 21 August 2018
Sa dea Dumnezeu sa mi se stabileasca nevinovatia! DUPA voi investi hotararea si intai si intai o voi trimite la asiguratorul meu. Eu doar banuiesc, d-voastra in mod sigur stiti ce se va intampla! In alta ordine, sper ca imi voi recupera paguba, iar daca nu voi reusi imi va ramane satisfactia ca cel care mi-a tamponat masina va restitui de trei-patru ori costul real al reparatiei suferita de autoturismul lui! Nu discut ce tarife/costuri practica service-urile cand repara pe asigurare! Va multumesc pt. raspunsuri! Cu stima,
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
dogele, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu rca in cazul unui vinovat luciane luciane S-a produs o tamponare intre un coleg si un cetatean .Prin procesul verbal de constatare emis de politie cetateanul a ramas fara permis timp de o luna deci ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal(asigurarea imi cere daunele) alina201 alina201 Buna ziua... va rog din suflet sa ma ajutati cu ceva informatii... Am avut un accident neimplicand victime....Baiatul respectiv cu care m-am lovit nu acordase ... (vezi toată discuția)