avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cumpărat in timpul căsătoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cumpărat in timpul căsătoriei

Buna ziua, doresc sa achiziționez doua apartamente separat de soțul meu. Menționez ca legal suntem căsătoriți, dar practic suntem separați. Eu locuiesc in Irlanda, el locuiește in România. As dori sa achiziționez 2 apartamente in România, fără ca el sa fie nevoit sa semneze actele de vânzare cumpărare și apartamentele sa fie doar in proprietateamea. Exista aceasta posibilitate? Cum trebuie sa procedez.
Doar daca inainte de achiziționare dati divorț sau încheiati o conventie matrimonială de separație de bunuri.
In cazul in care comunitatea de bunuri inceteaza prin divort, bunul este considerat bun propriu, de la data formularii cererii de divort, conform ar. 385 din Cod Civil.

Art. . 385 din Cod civil “ În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați ... Ionescu Ionela Ionescu Ionela Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt. Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un ... (vezi toată discuția)
Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. mă interesează ... Misk Misk Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. Mă interesează doar dacă vreau să cumpăr o mașină acum , va intra la partaj dacă e din banii mei ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)