avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta

Buna ziua am fost depistat cu 0.68 in aer exprimat , am fost cooperant nu am alte probleme in spate ,nu a fost vorba de accident . Vroiam sa imi spuna cineva care e cea mai grea pedeapsa posibila si dupa cat timp as putea sa imi recuperez permisul ?
Cel mai recent răspuns: inzaghi , utilizator 14:12, 29 Septembrie 2022
Daca veti condamnat la o pedeapsa cu suspendare sau amenda penala permisul se va anula si veti putea obtine un nou permis dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
Exista posibilitatea sa nu fie anulat ?

Amenda penala ? La ce se rezuma?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Amenda penala este o suma in bani hotarata de judecator dar permisul tot se anuleaza. Singurele variante cs permisul sa nu se anuleze sunt ca procurorul sa nu trimita dosarul in instanta si se suspenda pe 3 luni si ca judecatorul sa dea o hotarare de amanare a pedepsei. Depinde si de cat ati avut in sange si de circumstante atenuante, cazierul auto, niste recomandari pozitive de la angajator sau cunoscuti va pot fi de folos. apelati la un avocat.
Sa inteleg ca exista posibilitatea ca procurorul sa nu trimita dosarul in instanta? Va multumesc
Exista si aceasta varianta, depinde cum va veti apara. Din acest motiv se recomanda un avocat.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan messartim messartim Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)