avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa vând nuda propietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa vând nuda propietate?

Am apartament cu o camera și în contract eu sunt nuda propietate și tata uzufruct viager , este f dificil de comunicat cu el , el este plecat în Germania locuiește acolo vine o data la an acs pot sa vând partea mea de nudă propietate?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 12:12, 19 August 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa o vindeti dar numai cu uzufruct si acordul uzufructuarului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti vinde numai ce aveti, adica nuda proprietate, iar acordul uzufructuarului nu va e necesar. El va folosi ca si pana acum dreptului lui de uzufruct fara a-l stanjeni careva, asa ca mai putin conteaza cine e proprietarul
Pot sa vând nuda proprietate?

Desigur.
Imaginează-ţi dreptul de proprietate ca fiind comparat ca o legătură de beţişoare Marocco pe care le ţii în mână.
Fiecare beţişor este un interes, un drept, un privilegiu, un drept de servitute, uzufructul, nuda proprietate, etc. Toată legătura de beţe (sau legătura de surcele) reprezintă dreptul de proprietate.

Ţie îţi lipseşte din legătură un băţ - uzufructul.
Dar asta nu înseamnă că nu poţi vinde.
Desigur, poţi vinde toată legătura pe care o deţii, mai puţin uzufructul, care este deţinut de uzufructuar.
Uzufructul este un drept special, care se stinge la moartea uzufructuarului, moment în care dreptul se întoarce automat la nudul proprietar, care devine proprietar deplin.
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Borika Borika Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am ... (vezi toată discuția)
Avem nuda propietate si uzufruct viager nuda propietate se impreuneaza ... Ionutstefan96 Ionutstefan96 Avem Nuda propietate si uzufruct viager Nuda propietate se impreuneaza cu persoana X Nuda propietate vrea sa aducă pe persoana x în același imobil cu ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)