avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Absolventa medicina insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Absolventa medicina insarcinata

Buna ziua. Am absolvit facultatea de Medicina în iulie, in septembrie dau examenul de licenta iar în noiembrie pe cel de rezidențiat. Sunt însărcinată și la finalul lunii decembrie/începutul lunii ianuarie ar trebui sa nasc. Întrebarea mea este dacă spitalul ma va angaja in ianuarie 2019 și dacă voi primi CCC în condițiile în care eu nu am lucrat nici o zi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 19 August 2018
Daca va angajati nu mai beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului trebuie sa aveti realizate venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau sa va fi aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG 111/2010
art.2
...
5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
...
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învățământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua șansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licență ori de master, precum și ale învățământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în țară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educației Naționale, cu excepția situației de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
...
v) se află în perioada cuprinsă între absolvirea cursurilor de zi ale învățământului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licență organizat în prima sesiune, și începerea primului rezidențiat după absolvire.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog, dacă se poate, sa ma lămuriți în legătură ... CorinaSiDavid CorinaSiDavid Buna seara! Va rog, dacă se poate, sa ma lămuriți în legătură cu următoarea situatie: am 28 de ani, sunt studenta, sunt însărcinată, iar în acest ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SiminciucCorina SiminciucCorina Buna seara. Vreau sa primesc un raspuns in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Sunt absolventa de Facultatea de medicina septembrie 2013, examen ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului carmentarus carmentarus Am terminat facultatea dar o sa imi dau licenta in iunie 2013. O sa nasc pe la sfarsitul lui ianuarie, pot sa intru in concediu de crestere al copilului si sa ... (vezi toată discuția)