avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu am fost căsătorită
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu am fost căsătorită

Nu am fost căsătorită desi am un copil de 8 ani și e făcut prin concubinaj dar atunci când am nascuto am trecuți pe numele tatălui, nu țin deloc legătură cu el as avea posibilitatea săi schimb prenumele?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 11:57, 19 August 2018
Ca să iei decizii singură, va trebui să îl dai în judecată pe tată şi să obţii terminarea drepturilor părinteşti mai întâi.
Fără să îl dau in judecata nu se poate?
Sau să mă căsătoresc cu alt bărbat și el sa îmi ia fata in custodia lui

ArgentinaAlinaMaria a scris:

Fără să îl dau in judecata nu se poate?

Nu, deoarece tatăl are drepturi părinteşti egale cu ale tale asupra copilului (chiar dacă tatăl a ales să nu le exercite).
Pentru ca noul soţ să adopte fata şi să îi dea numele lui, aveţi nevoie de acordul tatălui biologic sau să obţineţi decăderea din drepturile părinteşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie minor cristinaistrate cristinaistrate buna ziua, am o fetita de 2 ani, si sunt despartita de tatal ei .fata este in numele lui, si deocamdata nu l-am dat in judecata pentru custodie sau pensie ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti Luminida Luminida Buna ziua! M-am casatorit acum 5 ani ,sotia mea are un copil dintro relatie anterioara.Respectivul tata a recunoscut copilul doar in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă ... Ani.74 Ani.74 Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă de 2 ani jumătate atâta timp cât nu l-a interesat până acum de el? Nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)