Dacă vrem schimbarea Statutului și a adresei sediului Asociației, cele 2/3 din proprietari care trebuie să semneze, trebuie să fi fost prezenți la Adunarea Generală anuală ?
În cazul în care vrem să schimbăm Statutul și adresa sediului social al unei Asociații de Proprietari este nevoie de 2/3 din numărul membrilor proprietari ai acelei Asociații pentru a putea fi legalizat totul la Judecătorie.
Ce se prezintă la Judecătorie, Tabelul Nominal cu semnăturile a 2/3 din totalul membrilor proprietari ai Asociației de Proprietari, care au fost prezenți și au votat în Adunarea Generală ?
Am citit că șefii Asociației respective trebuie să meargă la Tribunal cu dovada că acele 2/3 au fost prezenți în ședința Adunării Generale, nu să adune voturile (semnăturile) în perioade de timp diferite.
Pentru asta ar trebui să fie obligatoriu ca la acea Adunare Generală să fie prezenți acei proprietari (2/3 din total) pentru a fi legal noul Statut și noua adresă a sediului Asociației.
Dar ce ne facem la Asociațiile mari, de peste 200 de proprietari, că nu vin decât foarte puțini proprietari la acele Adunări Generale, și astfel niciodată nu se va putea schimba Statutul sau Acordul de Asociere, adunând la aceste A.G. sute de proprietari, să se poată legaliza aceste acte ?
Nu mai zic despre Asociația de care aparțin forțat, care are 458 de proprietari și astfel ar avea nevoie de minim 306 semnături pentru a putea legaliza schimbarea Statutului și a adresei sediului Asociației !
E extrem de dificil să aduni chiar și 20 de proprietari la Adunările Generale (în 2018, la Reconvocată, au fost doar 17 proprietari prezenți, din totalul de 458, adică nici 4 %), iar 306 de proprietari e chiar imposibil.
Daca este dificil a reusi adunarea cvorumului prevazut de lege,analizati oportunitatea infiintarii de asociatii de proprietari in temeiul disp L nr 230/2007 art 5 al 2 sau a noilor dispozitii care vor intra in vigoare la 28 .09.2018,care introduc conditii diferite
L nr 196/2018 art 20
(1)Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere, in cadrul adunarii generale a asociatiei de proprietari este necesar acordul a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor din condominiu.
(2)Modificarile si/sau completarile trebuie sa fie motivate si aprobate prin hotarare a adunarii generale a asociatiei de proprietari intr-o sedinta convocata si desfasurata cu respectarea prevederilor statutului asociatiei de proprietari si ale prezentei legi.
(3)Orice modificare sau completare a statutului sau a acordului de asociere se inregistreaza la judecatoria care a emis incheierea judecatoreasca de infiintare, fara alte formalitati.
(4)Modificarile si/sau completarile aduse statutului sau acordului de asociere fara respectarea prevederilor alin. (3) nu sunt opozabile fata de proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari sau fata de terti.
Din cauza asta vrem dizolvarea Asociației, deoarece șefii ei încalcă aproape toate articolele de legi din domeniu !
Cred că o să sesizăm Poliția și Parchetul, deoarece acești așa-ziși șefi care au deja dosare de Urmărire Penală (eu încă n-am făcut plângere penală, dar alții au făcut deja), au aprobat în Adunarea Generală din 08.04.2017 (ilegal convocată - am proces pe rol pentru anularea retroactivă a acesteia) noul Statut și noua adresă a sediului Asociație, dar ... fără a avea minim 306 semnături ale membrilor Asociației noastre. Dar ce e și mai grav, e faptul că ei declară peste tot că e legal acel așa-zis nou Statut și acea nouă adresă a sediului Asociației, cu toate că ...NU AU TRECUT PE LA JUDECĂTORIE, SĂ LEGALIZEZE ACESTE ACTE !!!
Știți ce e tragi-comic ? Acești falși șefi ai Asociației noastre s-au dat de gol că Statutul și sediul nu sunt legale, deoarece ștampila Asociației e tot pe vechea adresă ! Și atunci, cum e legal acel Statut și acea adresă, dacă nu s-a făcut modificarea la Judecătorie și la ANAF ... ce adresă or fi scris în Declarația 010 de la ANAF - cea veche sau cea nouă (100 % au tot adresa veche, dacă ștampila Asociației noastre e aceeași, din 1997) ? Ce ziceți, în cazul de mai sus, ce fapte penale putem invoca în noua plângere penală, știind că au încercat să folosească un act juridic total ilegal precum acel nou Statut, dar și o nouă adresă a sediului Asociației, care nici măcar nu este înscris în Cartea Funciară, deci e un sediu fantomă ?
Mă gândeam că aici se pot invoca faptele penale de Înșelăciune, Fals în Declarații, Fals și Uz de Fals, Abuz în Serviciu și multe altele !
Nu te poți folosi de niște acte juridice care n-au fost înregistrate la Notar și la Judecătorie !!!
Politia nu poate sa va ajute sa solutionati probleme care tin de bucataria interna a asociatiei,nu poate politia sa aleaga presedinte de asociatie sau sa impuna acestuia ce acte si actiuni sa incheie astfel incat sa satisfaca pretentiile tuturor proprietarilor
Persoana juridica asociatia de proprietari nu puteti sa o dizolvati pentru motivele invocate
Eu am întrebat ce fapte penale sunt în cazul în care cineva se folosește de un act juridic extrem de important precum Statutul Asociației, dar și adresa sediului A.P.71, ambele putând duce lejer la dizolvarea Asociației, știind și că Adunările Generale anuale ori nu se convoacă deloc, ori le anulăm aproape an de an, din 2010 încoace.
Cum să mai funcționeze legal o Asociație, dacă nu se poate alege legal conducerea, Adunările Generale fiind inexistente ?
Ynocentta, e posibil să schimbi un nou Statut fără să-l legalizezi la Notar și apoi la Judecătorie, după ce aduci 2/3 din voturi (în cazul Asociației noastre, era obligatoriu să existe minim 306 semnături pentru a fi schimbat legal noul Statut și adresă a Asociației !)
Editat : postarile care contin un comportament nepotrivit sau ofensator. Pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate.
Foarte pacat ca nu constientizati ca datorita modului de exprimare pe forum utilizatorii evita sa se implice in discutii
Ati fost atentionata in mod repetat sa respectati regulamentul forumului dar ,staruiti in maniera personala de exprimare pe forum