Dacă vrem schimbarea Statutului și a adresei sediului Asociației, cele 2/3 din proprietari care trebuie să semneze, trebuie să fi fost prezenți la Adunarea Generală anuală ?
În cazul în care vrem să schimbăm Statutul și adresa sediului social al unei Asociații de Proprietari este nevoie de 2/3 din numărul membrilor proprietari ai acelei Asociații pentru a putea fi legalizat totul la Judecătorie.
Ce se prezintă la Judecătorie, Tabelul Nominal cu semnăturile a 2/3 din totalul membrilor proprietari ai Asociației de Proprietari, care au fost prezenți și au votat în Adunarea Generală ?
Am citit că șefii Asociației respective trebuie să meargă la Tribunal cu dovada că acele 2/3 au fost prezenți în ședința Adunării Generale, nu să adune voturile (semnăturile) în perioade de timp diferite.
Pentru asta ar trebui să fie obligatoriu ca la acea Adunare Generală să fie prezenți acei proprietari (2/3 din total) pentru a fi legal noul Statut și noua adresă a sediului Asociației.
Dar ce ne facem la Asociațiile mari, de peste 200 de proprietari, că nu vin decât foarte puțini proprietari la acele Adunări Generale, și astfel niciodată nu se va putea schimba Statutul sau Acordul de Asociere, adunând la aceste A.G. sute de proprietari, să se poată legaliza aceste acte ?
Nu mai zic despre Asociația de care aparțin forțat, care are 458 de proprietari și astfel ar avea nevoie de minim 306 semnături pentru a putea legaliza schimbarea Statutului și a adresei sediului Asociației !
E extrem de dificil să aduni chiar și 20 de proprietari la Adunările Generale (în 2018, la Reconvocată, au fost doar 17 proprietari prezenți, din totalul de 458, adică nici 4 %), iar 306 de proprietari e chiar imposibil.