avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi parintesti

Buna ziua! Se poate sa il decad pe tatal copilului meu din drepturile părintești.?? Mentionez ca noi suntem divorțati,eu am castigat custodia exclusiva a copilului însă as dori sa il decad din drepturi si sa numai aiva nici o legătură cu copilul deoarece nici copilul nu are o foarte mare afectiune fata de el ,iar el il cauta "din luna in paste" ,si pensia alimentara refuza sa o plateasca pe motiv ca nu are bani.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:57, 20 August 2018
Buna seara,
Ma indoiesc mai ales ca sangele nu prea se face apa si nici singura nu l-ati facut ca inca nu s-a inventat aceasta posibilitate.
Șansele sunt infime din situația de fapt prezentată, dar aveți posibilitatea de a-l constrânge să plătească pensia, mergând la un executor judecătoresc cu hotărârea legalizată sau depunând la Parchetul competent o plângere pt abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua stefania25 stefania25 buna ziua .in urma cu un an am primit de la tribunal custodia baiatului meu definitiva si irevacobila.si la obligat pe tatal sa imi dea o piensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Iacob larisa Iacob larisa Buna ziua.as dori sa stiu daca pot sa decad din drepturi tatal fetei si sa am custodia doar eu.din moment ce tatal ei nu o cauta de 3 ani.a trebuit sa merg la ... (vezi toată discuția)
Custodia incredintata bunicilor dupa decesul mamei divortate RaalManitiu RaalManitiu Buna Ziua, Solicit sfatul Dumeavoastra in urmatoare problema. Sunt mama divortata a 2-a minore. Dupa divort copiii mi-au fost incredintati iar tatal are ... (vezi toată discuția)