avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda

Buna seara,
Am primit o amenda prin posta de la politia comunitara din cauza intrării cu masina pe o strada cu acces interzis.
La momentul respectiv, eram langa masina si poliția mi.a cerut in mod agresiv documentele (permis/talon/buletin) pe care le-am înmânat fara obiectie. Nu mi s-a dat procesul verbal sa il citesc si nici nu am semnat nimic la momentul respectiv, comanicandu-mi ca va fi transmis acasa.
Citind azi procesul verbal, care era semnat si de un martor -de colegul din echipaj, se specifica ca este întocmit in lipsa mea (contraventei), lucru neadevărat. Nu ar fi avut cum sa detina toate datele mele personale adresa/CNP (adaugate si pe procesul verbal) tinand cont ca masina este pe numele sotului.
In aceste conditii, pot contesta amenda? Exista sanse sa castig?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:36, 21 August 2018
Consultați un avocat cu procesul verbal in fata... acesta trebuie contestat pentru nelegalitate si trebuie sa răsturnați prezumția legalității sale. Din ce Spune-ți Dvs, aveți sanse
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia romana BeF BeF Salut. Ieri am fost oprit in trafic de catre un echipaj al politiei rutiere.Domnul politist ma opreste si nici macar nu se legitimeaza ci imi spune \"Ce ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea politiei Sam_TM Sam_TM Buna ziua, Am avut o experienta neplacuta astazi 12/04, am fost nevoit sa ma deplasez la farmacie cu autoturismul deoarece, iubita mea (cu care locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)