avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine inchiriaza - nudul proprietar sau uzufructuarul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine inchiriaza - nudul proprietar sau uzufructuarul?

Buna ziua,

Mama mea mi-a donat (unic copil, tata decedat) un apartament.
Mama insa are drept de uzufruct viager la 10/16 din apartament.

As dori sa inchiriez acest apartament (mama locuieste cu mine in alt apartament).

Dpdv legal cine poate inchiria imobilul grevat de uzufruct, eu (nud prorietar) sau mama?

Solutia ideala ar fi ca eu sa pot inchiria fara implicarea mamei (batrina si nedeplasabila).

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
zotalis, utilizator

Alte discuții în legătură

Act vanz-cump. unde mama sa fie nud proprietar, iar eu sa fiu uzufructuar viager marian00 marian00 Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune,uzufruct viager,vanzare drept mostenit/donat Aneta Marin Aneta Marin Buna ziua Eu si sora avem in proprietate,pe langa dreptul de mostenire in urma succesiunii dupa tata, donatia facuta de catre mama in mod egal,10/16 dintr-un ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager gyorgycristina gyorgycristina Buna.. unchiul din partea tatălui e trecut în acte cu cota de 1/2 cu uzufruct viager și ca la mama iar fi prin donație o cota de 8/16 din care sunt și eu ... (vezi toată discuția)