avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legislatie referitoare protejarea constructiilor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legislatie referitoare protejarea constructiilor invecinate

Buna ziua. As dori sa stiu ce legi sau HG legifereaza obligativitatea unui constructor/antreprenor sa imprejmuiasca cu plase de protectie o constructie in executie pentru a evita stropirea cu materiale de constructii (beton cand se toarna in plansee, placi, grinzi, stalpi, cand se tencuieste, cand se zugraveste), caderea de bucati de materiale de constructie, moloz, praf, etc. a constructiilor invecinate (situate pe alta proprietate particulara). Caz concret: mi s-a stropit cu beton fatada casei (zid, geam, glafuri, burlane) si o anexa, cand executantul unei case a vecinului a turnat beton in plansee grinzi, stalpi; desi au fost avertizati de subsemnatul sa-si imprejmuiasca constructia cu plase de protectie tocmai in scopul evitarii murdaririi casei personale cu materialele folosite la constructie. Doresc sa fac o sesizare catre organele abilitate insa as dori sa ma bazez pe articole din legile in vigoare. Cu stima.
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
cezarserv, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat daca evaluatorul băncii a evaluat superficial imobilul? ALECS88PL ALECS88PL Buna ziua! Am cumparat prin prima casă un imobil construcție 2013, in acte. Dupa ce m-am mutat am constatat cu stupoare ca de fapt acestei case i-a fost ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? catalin6916 catalin6916 Buna ziua,in fata casei mele exista o constructie(bloc)si ne-au exasperat cu mizeria si cu praful.Nu au topogan pe care sa arunce gunoiul si il arunca pe ... (vezi toată discuția)