In zona in care locuiesc se construieste intensiv iar de multe ori fara respectarea legislatiei in vigoare. Ma refer la latime drum de acces, distanta constructiei fata de terenul invecinat ecc. Pe partea opusa casei mele exista un teren iar in curand presupun ca va incepe constructia unor case. intrebarea este cum as putea preintampina construirea fara acordul vecinilor sau fara respectarea legislatiei. poate fi depus, spre exemplu, la primarie un document care sa ateste ca nu sunt de acord cu constrirea de noi cladiri fara acordul meu (si al vecinilor mei) ? Multumesc frumos
Conform legii nr.350/2001 si a ordinului nr. 2701/2010 autoritatile publice locale au obligatia de a notifica proprietarii parcelelor vecine cu privire la intentia si propunerile documentatiei de urbanism, Dar intrebarea mea era "cum as putea preintampina construirea fara acordul vecinilor sau fara respectarea legislatiei. poate fi depus, spre exemplu, la primarie un document care sa ateste ca nu sunt de acord cu constrirea de noi cladiri fara acordul meu (si al vecinilor mei) ? "
Multumesc
D-voastră sunteți proprietar pe suprafața de teren pentru care dețineți acte de proprietate. Cei de vis-a-vis (de peste drum) nu au nevoie de acordul d-voastră; doar de autorizație de la primărie... Dealtfel, cunoașteți prevederile legale (care au fost încălcate), astfel că puteți sesiza administrația locală, ISC, precum și alte organe ale statului (neparalel)...