avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prevenire eliberare autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prevenire eliberare autorizatie constructie

Buna ziua,

In zona in care locuiesc se construieste intensiv iar de multe ori fara respectarea legislatiei in vigoare. Ma refer la latime drum de acces, distanta constructiei fata de terenul invecinat ecc. Pe partea opusa casei mele exista un teren iar in curand presupun ca va incepe constructia unor case. intrebarea este cum as putea preintampina construirea fara acordul vecinilor sau fara respectarea legislatiei. poate fi depus, spre exemplu, la primarie un document care sa ateste ca nu sunt de acord cu constrirea de noi cladiri fara acordul meu (si al vecinilor mei) ? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 11:07, 21 August 2018
Va trebui sa identificati legislatia care interzice construirea de noi cladiri fara exprimarea acordului din partea Dvs...
Conform legii nr.350/2001 si a ordinului nr. 2701/2010 autoritatile publice locale au obligatia de a notifica proprietarii parcelelor vecine cu privire la intentia si propunerile documentatiei de urbanism, Dar intrebarea mea era "cum as putea preintampina construirea fara acordul vecinilor sau fara respectarea legislatiei. poate fi depus, spre exemplu, la primarie un document care sa ateste ca nu sunt de acord cu constrirea de noi cladiri fara acordul meu (si al vecinilor mei) ? "
Multumesc
D-voastră sunteți proprietar pe suprafața de teren pentru care dețineți acte de proprietate. Cei de vis-a-vis (de peste drum) nu au nevoie de acordul d-voastră; doar de autorizație de la primărie... Dealtfel, cunoașteți prevederile legale (care au fost încălcate), astfel că puteți sesiza administrația locală, ISC, precum și alte organe ale statului (neparalel)...
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
IonPopescu-B, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut un teren care să se încadreze în bugetul meu dar ce am găsit e teren agricol, însă într-o zonă în continuă dezvoltare. ce părere aveți, se poate construi? Andreea cip Andreea cip Buna seara..caut urgent un spatiu sa incep o casa si am gasit..pentru bugetul meu..dar am citit pe net si se poate sa nu pot construi..terenul este ... (vezi toată discuția)
Ma gandesc sa dau primaria in judecata! vreau sa construiesc ... MihStef MihStef Ma gandesc sa dau primaria in judecata! Vreau sa construiesc 2 locuinte lipite (duplex) iar primaria nu imi elibereaza autorizatia pe motiv ca in ... (vezi toată discuția)
Cum pot construi pe teren de 11 m deschidere Catalin185 Catalin185 Buna ziua. Intentionez sa achizitionez un teren cu deschiderea de 11 m, pentru a construi o casa, dar din cate am inteles as fi limitat de lege la o ... (vezi toată discuția)