avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

AMm o problema si nu stiu ce sa fac :In urma cu 12 ani mama mea a decedat lasand averea celor 9 urmasi . Problema e cum o impartim? proprietatea (o casa si terenul din jurul ei ) daca unul dintre cei 9 frati nu vrea sa imparta nici nu vrea casa nici bani pe partea lui ce trebuie sa fac? noi restul (8) vrem sa luam casa si sao donam cuiva care are nevoie va rog explicatimi ce trebuie sa fac daca stitisiguri nu vreau sa fiu pus pe piste false
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
Marin Dumitrascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:51, 9 Noiembrie 2009
In cazul in care exista intelegere intre toti urmasii puteti merge la notariat pentru partaj voluntar. Tot acolo puteti face un act de donatie al casei pt persoana pe care ati ales-o. In cazul in care nu va intelegeti cu privire la impartirea averii veti merge in instanta si veti cere iesirea din indiviziune.
Potrivit art. 724 Cod civ., nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. Introduceti o cerere la instanta unde a avut ultimul domiciliu mama dvs. si solicitati iesirea din indiviziune asupra bunurilor succesorale ramase in urma dansei. Cu sau fara voia uneia dintre parti, instanta va stabili cotele ce revin fiecarui mostenitor si va dispune iesirea din indiviziune.
Puteti introduce o cerere de iesire din indiviziune la instanta de la ultimul domiciliu al defunctei , si poate pe parcurs va veti intelege toti fratii si incheiati o tranzactie.
Daca unul dintre coproprietari nu doreste sa se faca partajul voluntar, atunci solutia este sa va adresati instantei de judecata si sa solicitati iesirea din indiviziune.
Este interesant de stiut daca a fost dezbatuta succesiunea dupa mama si emis certificatul de mostenitor.
VA MULTUMESC TUTUROR PE INTERESUL ACORDAT SUBIECTULUI =D> MI-ATI FOST DE AJUTOR

Alte discuții în legătură

Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune alex333 alex333 Doresc sa deschid succesiunea am divergente cu fratii si mama mea si vreau sa cer iesirea din diviziune cu un teren si casa parinteasca. Mentionez ca tatal meu ... (vezi toată discuția)
Mari probleme inainte de succesiune lorefodor lorefodor Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La adresa unde au locuit ei a locuit ... (vezi toată discuția)