avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Trebuie sa obtin si NIF daca am CNP?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Trebuie sa obtin si NIF daca am CNP?

Buna ziua

Ca de obicei, extrem de confuza toata situatia asta la ANAF.
Cetatean roman, detin CNP, am inca valabil buletinul pe care inca nu l-am predat la Ambasada Romaniei pentru ca am nevoie de al 2-lea act de identitate cu poza peste tot in UK si inca nu am pasaport Englez.
Detin proprietati in Romania, obtin sursa de venit
Am certificat de nerezidenta fiscala de la ANAF.

In aceasta situatie in care sunt cetatean Roman si detin CNP, dar nu sunt rezident in Romania, trebuie sa mai aplic si pentru NIF? Sunt obligata sa aplic?

Directia fiscala locala tot imi trimite corespondenta la adresa din buletin, desi le-am trimis copie dupa certificatul de nerezident si am solicitat sa imi trimita documentele prin contul virtual deschis cu ei. Buletinul este pe unul din apartamentele mele, dar buletinul nu imi permite 'rezidenta temporara' in strainatate cum ar fi cazul daca as fi stat in chirie undeva in Romania.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Buna sunt cetatean roman cu domiciliu in strainatate, am si pasaport ... gabrici gabrici Buna Sunt cetatean roman cu domiciliu in strainatate, am si pasaport romanesc cu domiciliul in strainatate si mi s-a luat buletinul. La momentul la care am ... (vezi toată discuția)
Pasaport romanesc Marian34 Marian34 Buna, eu sunt Roman ,prietena ( nimic legal inca) e Poloneză, copilul e născut în uk(Leicester). Intrebarea mea este ... ce documente imi trebuie si unde sa ... (vezi toată discuția)
Inexistenta codului fiscal nif în unele țări face imposibilă actualizarea datelor personale la un cont banca7r din românia ptr posesorul contului plecat în străinătate!? Lucias26 Lucias26 Din cauza inexistenței în soft-ul băncii Raiffeisen Bank,a situatiei alternative de cetățen romăn cu domiciliul în străinătate fără cod ... (vezi toată discuția)