avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... IMOBILIARE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

IMOBILIARE

Buna ziua ! Am un prieten cu care ma contrazic legat de o tema. Subiectul: unul dintre apartamentele unui proprietar a fost inchiriat , insa pentru acesta nu s-a facut un contract de inchiriere, ci unul de comodat, fara martori si fara prezenta unui organ fiscal/juridic. Chiriasii duc o perioada fara pobleme in apartament, insa dupa aceasta doresc sa se mute incepand cu urmatoarea luna. Dupa cum se stie, se plateste o luna + o luna avans pentru un apartament inchiriat. In ultima luna in care chiriasilor li se permite locuirea apartamentului, proprietarul le ofera chiriasilor posibilitatea de a nu plati ultima luna locuita si avansul care s-a dat inca de la inceputul intelegerii, dar la jumatatea lunii proprietareul hotaraste sa evacuezee actualii chiriasi. Daca s-ar intra intr-un proces pe acest subiect, chriasii ar avea vreo sansa de castig tinand cont de faptul ca plata chiriasilor nu se poate face dovedita si de faptul ca proprietarul are mai multe proprietati inchiriate ( cel putin 3 ) sub aceleasi conditii ?
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Deea234, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:25, 21 August 2018
Depinde ce scrie în contract legat de încetare/ reziliere. Sunteți proprietar sau chiriaș?
Nu sunt(em) nici, nici. Dorim doar sa aflam rezolvarea acestei posibile situatii, insa sa spunem ca sunt(em) chiriasii. Ce ar trebui sa presupuna contractul pentru a putea fi chiriasul castigatorul procesului ?
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Deea234, utilizator
exista felurite moduri de a formula. evident ca nu putem sa va obligam sa scrieti aici posibilele clauze ale posibilului contract. va voi indruma la NCC, Cap.13, Sectiunea 2. acolo sunt descrise majoritatea situatiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat in urma unei executari silite: proprietarul executat castiga procesul impotriva executarii, dupa ce apartamentul a fost vandut baubaus2002 baubaus2002 Buna ziua, o cunostinta a cumparat un apartament la o licitatie de executare silita, insa dupa ce s-a trecut proprietatea pe numele lor, se constata ca in ... (vezi toată discuția)
Speta chirie bogdan1969 bogdan1969 am primit de la mama mea un apartament mostenit de ea sa il administrez si sa imi iau banii de chirie pentru mine avand in sensul acesta o procura notariala de ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu? svepo68 svepo68 Se considera violare de domiciliu patrunderea proprietarului in locuinta inchiriata,daca nu exista un contract depus la finante,ci doar un contract facut intre ... (vezi toată discuția)