avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu?

Se considera violare de domiciliu patrunderea proprietarului in locuinta inchiriata,daca nu exista un contract depus la finante,ci doar un contract facut intre parti?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:13, 21 Martie 2010
Raspuns la intrebare se poate da in raport de circumstantele in care s-a produs patrunderea proprietarului in proprietataa sa .
Daca acesta a patruns in proprietatea sa ,in perioada cat opera o intelegere si verbala de inchirire fara acordul chiriasului ,poate fi interpretat ca violare de domiciliu
Daca insa proprietarul a patruns in proprietate in circumstanta existentei unui caz/situatie speciala,nu poate fi apreciat ca si violare de domiciliu,apreciind dupa latura obiectiva si subiectiva de incadrare a faptei
Acesta a patruns in locuinta fara acordul meu,noi avand o intelegere scrisa prin care acesta are dreptul sa intre in locuinta o data pe luna,ori luna aceasta a intrat de 4 ori.
Pentru a putea fi eficient, un contract trebuie sa cuprinda clauze cat mai exact si explicit formulate. De aceea subscriind parerii ca patrunderea proprietarului in locuinta inchiriata, fara acordul chiriasului, poate constitui in principiu element material al laturii obiective a infractiunii de violare de domiciliu (pentru existenta infractiunii fiind necesar sa existe si celelalte elemente constitutive ale infractiunii), va sfatuiesc sa incheiati un act aditional la contract in care sa se prevada explicit o data la care proprietarul poate patrunde in locuinta si in ce conditii si scop anume. Altfel, desi infractiunea se poate produce, este perfect posibil ca dvs. sa nu o puteti sustine cu probe (din care una importanta ar putea fi tocmai contractul de inchiriere!)
In conditiile mentionate,aveti perfecta dreptate
Incercati sa acordati o forma legala intelegerii scrise si comunicati concret proprietarului ca prin patrunderea fara drept isi asuma consecintele legal prevazute
Puteti sa precizati ca detineti bunuri de valoare .
Daca proprietarul continua sa patrunda fara acordul si in lipsa dvs in apartament ,fie renuntati la intelegere ,fie formulati plangere impotriva acestuia
Cred ca ,in afara faptului ca intelegerea/contractul incheiat este incomplet,fiind foarte pertinenta observatia dlui consilier,mai trebuie sa putetit dovedi cele sustinute,cu probatorii,cu acte,martori,alte mijloace de probatiune acceptate de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu mona m mona m buna o fosta cumnata de-a mea s-a luat de fiul meu de9 ani pe drumul de la scoala . acesta a venit f. speriat si plingind si mi- a marturisit cele petrecute. ... (vezi toată discuția)
Violarea sediului profesional trailer1234 trailer1234 Buna ziua! Ar fi posibilă săvarsirea infractiunii de violare a sediului profesional în cazul în care se pătrunde fără drept într-un loc împrejmuit ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ? jzs jzs Cineva a facut cateva fotografii a interiorului unei constructii fara stirea posesorului sau proprietarului. Constituie aceasta fapta violare de ... (vezi toată discuția)