avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înșelăciune la cumpărarea unui autoturism. Pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Înșelăciune la cumpărarea unui autoturism. Pot depune plângere la poliție?

un prieten,,a cumparat un autoturism cu probleme ascunse mecanice,km dati inapoi cartea de identitate nu corespunde cu numele celui de la care a cumparat fiind doar in talon masina fiind inainte la o firma care nu o putem gasi as dori sa intreb in cat timp se poate depune cerere de inselaciune la politie deoarece fostul proprietar spune ca este tot plecat ,
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:06, 27 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangerea pentru inselaciune nu are termen, dar este limitata de prescriptia raspunderii penale si de diluarea interesului in urmarirea faptei odata cu trecerea timpului, insa s-ar putea sa nu fie vorba despre inselaciune in povestea dvs., ci despre un simplu litigiu civil.
au trecut cam 14 zile si fostul proprietar nu doreste sa elibereze fiscal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ca nu doreste sau poate ca masina nu este pe numele lui la financiar si, ca atare, nu poate sa solicite eliberarea unui certificat fiscal in vederea vanzarii, insa ar fi trebuit sa stiti ca acel certificat fiscal ar fi trebuit sa existe la data la care ati facut actele.
In actele de vanzare pe care le-ati intocmit cine figureaza ca vanzator, cel de la care ati cumparat sau cel trecut in talonul masinii?
in actele de vanzare figureaza cel de la care a cumparat masina si in talon dar in carte figureaza o firma taxi din Galati
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este un banal litigiu civil, nu este inselaciune intrucat toate actele au fost la vedere, si ce este mentionat in ele putea fi citit de oricine avea un interes (in speta, cumparatorul). In plus, orice cumparator diligent stie ca are nevoie de certificatul fiscal in vederea vanzarii/cumpararii pentru a putea inmatricula masina pe numele lui la politie (pentru ca la financiar puteti sa va inregistrati in evidentele fiscale doar pe baza actului de vanzare). Daca vanzatorul nu coopereaza, va trebui sa-l chemati in instanta, fie pentru a-l obliga sa va remita certificatul fiscal, fie ca sa solicitati rezolutiunea contractului de vanzare (plus problema viciilor, care in esenta este o alta chestiune, dar care poate duce tot la rezolutiunea contractului intr-un final).
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Teapa pe olx gigiion2 gigiion2 Buna ziua , am cumpărat un telefon pe olx , a fost probat la achizitie si telefonul mergea , imediat dupa ce vânzătorul a plecat am aflat ca are defecte ... (vezi toată discuția)
Kilometrajul unui automobil dat inapoi si vanzarea ulterioara a acestuia Ionion1989 Ionion1989 Va prezint urmatoarea situatie reala: Am cumparat o masina de la vanzatorul Ion. Acesta mi-a spus ca masina are numarul de km afisati pe bord respectiv ... (vezi toată discuția)
Vânzare mașină, proces vicii ascunse seyyku seyyku Am vândut o mașină la vânzarea ei cumpărătorul a văzut-o cum arăta iar după ceva timp m-am trezit dat în judecată pentru vici ascunse iar ... (vezi toată discuția)