avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înșelăciune la cumpărarea unui autoturism. Pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Înșelăciune la cumpărarea unui autoturism. Pot depune plângere la poliție?

un prieten,,a cumparat un autoturism cu probleme ascunse mecanice,km dati inapoi cartea de identitate nu corespunde cu numele celui de la care a cumparat fiind doar in talon masina fiind inainte la o firma care nu o putem gasi as dori sa intreb in cat timp se poate depune cerere de inselaciune la politie deoarece fostul proprietar spune ca este tot plecat ,
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:06, 27 August 2018
problema inselaciunii consta in modificarea km si defecte ascunse care nu au fost mentionate desi a fost intrebat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema inselaciunii consta in stabilirea vinovatiei (fiind necesara intentia directa calificata prin scop), ceea ce nu-i treaba usoara. Problema defectelor ascunse, este o chestiune civila, reglementata de dispozitiile art.1707 C.civ. si urmatoarele. Despre ce masina si despre ce suma vorbiti?
logan 3000 eu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, cam mult pentru o masina care a servit ca taxi si cu actele in neregula, insa solutia ramane aceeasi, instanta civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa pe olx gigiion2 gigiion2 Buna ziua , am cumpărat un telefon pe olx , a fost probat la achizitie si telefonul mergea , imediat dupa ce vânzătorul a plecat am aflat ca are defecte ... (vezi toată discuția)
Kilometrajul unui automobil dat inapoi si vanzarea ulterioara a acestuia Ionion1989 Ionion1989 Va prezint urmatoarea situatie reala: Am cumparat o masina de la vanzatorul Ion. Acesta mi-a spus ca masina are numarul de km afisati pe bord respectiv ... (vezi toată discuția)
Vânzare mașină, proces vicii ascunse seyyku seyyku Am vândut o mașină la vânzarea ei cumpărătorul a văzut-o cum arăta iar după ceva timp m-am trezit dat în judecată pentru vici ascunse iar ... (vezi toată discuția)