avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teapa pe olx
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teapa pe olx

Buna ziua , am cumpărat un telefon pe olx , a fost probat la achizitie si telefonul mergea , imediat dupa ce vânzătorul a plecat am aflat ca are defecte fizice ascunse , am mesajele unde scria ca telefonul merge dar el avea defecte ascunse , pot face ceva ?
Multumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2016
gigiion2, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:03, 20 Februarie 2016
Sigur, informati de indata vanzatorul ca va in obligatiile sale intra si garantia contra viciilor bunului vandut, cf art.1707 si urmatoarele Cc, si sa va remedieze problema cf art.1710 Cc, astfel:
În temeiul obligaţiei vânzătorului de garanţie contra viciilor, cumpărătorul poate obţine, după caz:
a) înlăturarea viciilor de către vânzător sau pe cheltuiala acestuia;
b) înlocuirea bunului vândut cu un bun de acelaşi fel, însă lipsit de vicii;
c) reducerea corespunzătoare a preţului;
d) rezoluţiunea vânzării.

In caz contrar va veti adresa instantei de judecata pentru o justa solutionare si il veti pune la plata de daune-interese si cheltuieli de judecata.
As vrea sa precizez faptul ca telefonul la vanzare aparent mergea ( a fost probat cam jumatate de ora) si ca afost vandut fara garantie, totusipe site scria ca merge fara probleme , daca procedez intr-un fel as vrea sa stiu daca am sanse sa rezolv ceva nu sa cheltuiesc alti bani si sa si pierd
multumesc frumos de raspuns
Nu ati solicitat vanzatorului actele de provenienta ale telefonului? L-ati intrebat daca ofera garantie? Poate este furat chiar daca vanzatorul v-a asigurat ca nu este asa!
La ce fel de defecte ascunse va referiti ? Mergeti cu el intr-un centru service si poate obtineti un document cu defectele ascunse pe care sa il prezentati vanzatorului.
Situatia se incadreaza in conditiile legii, daca garantia legala contra viciilor nu a fost inlaturata in mod conventional (expres, in scris), atunci beneficiati de aceasta garantie legala (a nu se confunda cu garantia pentru buna functionare a produsului, acordata spre exemplu la cumpararea unui produs nou). Este evidenta ipoteza ca nu ati cumparat telefonul pentru a-l folosi doar trei zile. Desigur, aprecierea in concret a sanselor acestui litigiu, o veti face impreuna cu juristul care vede actele si stie exact imprejurarile.
Multumesc frumos de interes. Mai am o intrebare , daca o da astfel : "telefonul la mine mergea , la proba mergea si s-a stricat la tine , nu e vina mea ceea ce ai facut tu cu el dupa ce am plecat"
problema este ca a si trecut ceva timp de la achizitie si pana azi , aproximativ o saptamana , nu stiam nici cum sa procedez si in plus initial cerca sa dau de vanzator
Defectu este : sub baterie este intr-uncolt o parte care pare gen arsa
Am vorbit cu un politist si ceea ce s-a intamplat nu poate fi considerata inselaciune
Iar din ceea ce am citit pe mai multe siteuri am foarte putine sanse sa castig o eventuala instanta , este asa ? se merita sa fac o incercare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2016
gigiion2, utilizator

Alte discuții în legătură

Vânzare mașină, proces vicii ascunse seyyku seyyku Am vândut o mașină la vânzarea ei cumpărătorul a văzut-o cum arăta iar după ceva timp m-am trezit dat în judecată pentru vici ascunse iar ... (vezi toată discuția)
Intrebare promisiune bilaterala vanzare- cumparare Constantin2017 Constantin2017 Buna ziua.Va deranjez pe dvs,cu o intrevbare.In urma cu 4 luni de zile am facut ,o promisiune bilaterala vanzare-cumparare,pentru o garsoniera intr-un complex ... (vezi toată discuția)
Vicii apartament nou de la dezvoltator Dumitrica Aurelia Dumitrica Aurelia Se intampla asa: 1) Curtea are o gluma de gard din plasa de sarma, iar unul dintre stalpi este cam inclinat. Pentru a impiedica fuga pisicilor de acasa, dar si ... (vezi toată discuția)