avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuare CIM femeie angajata, in urma publicarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuare CIM femeie angajata, in urma publicarii Deciziei CCR 387/05.06.2018

Angajatorul meu (institutie de stat) este obligata sa ia act de optiunea mea scrisa si comunicată lor, că doresc sa CONTINUI actualul meu CIM aflat in derulare, SI DUPA DATA DE 30.01.2019, când, implinesc 61 de ani, respectiv, implinesc varsta-standard de pensionare conform Anexei 5 din Legea 263/2010 ? Precizez totodată, că am stagiul complet de cotizare prevazut. Stiu ca conf art 147 (1) din Constitutie, normele legale in vigoare - constatate neconstituționale, se suspendă de drept, iar dupa 45 de zile, daca nu se modifica norma legala respectivă, acele norme neconstitutionale isi inceteaza efectele juridice. ÎNTREBARE: voi beneficia de CONTINUAREA CIM si dupa data de 30.01.2019. ? Precizez ca vreau sa trimit peste cateva zile, la angajator, OPTIUNEA MEA SCRISĂ de CONTINUARE CIM, in urma declararii ca neconstitutionale a prevederilor tezei întâi a art 56, alin.(1) lit. c) din Legea nr 53/2003 actualizată – Codul Muncii (neconstitționalitate in masura in care angajatei - femeie nu i se recunoaște legalitatea de a opta pentru continuarea CIM in conditiile mai sus aratate). MULTUMESC ANTICIPAT pt raspunsul ce-l voi primi.
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
olimpiams, utilizator
Cel mai recent răspuns: olimpiams , utilizator 11:18, 22 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este obligat sa ia act de optiunea dvs.
Vă multumesc că mi-ati confirmat prin raspunsul Dvs,, ceea ce consider si eu, a fi o conduită legala a oricarui angajator fata de angajatele-femei care urmează să intre sub incidența efectelor Deciziei CCR despre care am vorbit. Dar, intr-o Românie în care se face-adesea- slalom printre jaloanele prevederilor legale, ajungi sa te indoiesti de aplicarea corectă a legii în oricare dintre domeniile vieții sociale. Multumiri, inca odata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare cim femei la implinirea varstei standard olimpiams olimpiams ÎNTREBARE: Din punct de vedere legal, poate angajatorul sa-mi desfacă CIM, neținând cont de optiunea de a continua CIM in baza Deciziei CCR nr ... (vezi toată discuția)
Aplicare decizie ccr contract de munca poena poena Speța este următoarea: O angajată solicita în scris angajatorului să-i permită continuarea activității, bazându-se pe o decizie a CCR care prevede ca ... (vezi toată discuția)