ÎNTREBARE: Din punct de vedere legal, poate angajatorul sa-mi desfacă CIM, neținând cont de optiunea de a continua CIM in baza Deciziei CCR nr 387/05.06.2018 publicată la 24.07.2018 ?Precizez ca vreau sa trimit peste cateva zile, la angajator, OPTIUNEA MEA SCRISĂ de CONTINUARE CIM, in urma declararii ca neconstitutionale a prevederilor tezei întâi a art 56, alin.(1) lit. c) din Legea nr 53/2003 actualizată – Codul Muncii (neconstitționalitate in masura in care angajatei - femeie nu i se recunoaște legalitatea de a opta pentru continuarea CIM in conditiile mai sus aratate). MULTUMESC ANTICIPAT pt raspunsul ce-l voi primi.
Angajatorul meu (institutie de stat) este sau nu, obligat sa ia act și să emita un act administrativ în acest sens, ținând cont de optiunea mea scrisa si comunicată lor, că doresc sa CONTINUI actualul meu CIM aflat in derulare, SI DUPA DATA DE 30.01.2019, când, implinesc 61 de ani, respectiv, implinesc varsta-standard de pensionare conform Anexei 5 din Legea 263/2010 ? Precizez totodată, că am stagiul complet de cotizare prevazut. Cunosc faptul că, conf art 147 (1) din Constitutie, normele legale in vigoare - constatate neconstituționale, se suspendă de drept, iar dupa 45 de zile de la publicarea Deciziei CCR 387/2018 - (deci, din 8 sept 2018) - daca nu se modifica norma legala respectivă, acele norme neconstitutionale isi inceteaza efectele juridice.