avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Posesie dubla de marijuana
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Posesie dubla de marijuana

Salutari! Numele meu este Cristi si am o problema mai complicata, Locuiesc in Anglia, Londra, si am fost prins fumand marijuana in bucuresti, unde am urmat toata procedura (sectie,raport,poze..) tine sa mentionez ca a fost o cantitate mica 0,3-0,5 g dupa care mi s a spus ca voi primi un telefon. A trecut mai bine de jumatate de an, si nimic! Eu am mentionat ca locuiesc in anglia si poate nu voi mai fii in romania in urmatoarele luni/ani, ce considerati ca e de facut? Mai tin sa mentionez si ca am mai fost prins incaodata, tot in bucuresti, acum 2 saptamani, la practic 6 luni diferenta, tot cu 0,3 g. Nu stiu ce sa fac, cum stiu daca trebuie sa dau pe acasa sau nu? Si daca nu dau???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:26, 23 August 2018
S-a intocmit dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000.
Substanta ridicata de la dvs se trimite spre expertizare iar cand se primeste rezultatul expertizei, daca se confirma ca este drog, veti fi citat de DIICOT in calitate de suspect,
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Daca nu va prezentati la chemarile organelor judiciare, se poate emite mandat de aducere împotriva dvs, iar în cazul sustragerii, judecătorul poate dispune arestarea preventiva.
Situatia dvs nu este deloc simpla, aveti 2 infractiuni savarsite in concurs.

Si totusi, daca de exemplu, prin absurd, nu as veni in romania pentru 5 ani de zile, pentru pur si simplul fapt ca viata mea o traiesc aici in anglia, ce se poate intampla? Totodata, as vrea sa stiu daca “sentinta” este mai grea din cauza ca am fost prins de doua ori. ???

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

S-a intocmit dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 din Legea 143/2000.
Substanta ridicata de la dvs se trimite spre expertizare iar cand se primeste rezultatul expertizei, daca se confirma ca este drog, veti fi citat de DIICOT in calitate de suspect,
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Daca nu va prezentati la chemarile organelor judiciare, se poate emite mandat de aducere împotriva dvs, iar în cazul sustragerii, judecătorul poate dispune arestarea preventiva.
Situatia dvs nu este deloc simpla, aveti 2 infractiuni savarsite in concurs.

Daca nu va prezentati va poate judeca in lipsa si riscati o pedeapsa cu executarea.
Se aplica regulile de la concursul de infractiuni.
Incercati sa va angajati avocat ca sa va apere cum trebuie.
Cu avocat aveti sansa sa scapati de condamnarea penala.
Fara avocat si in conditiile in care va veti sustrage veti fi condamnat.
Va avea de gandit cum sa procedeze...
Vedeti ca in scurt timp o sa fiti cautat pentru audiere.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt urmările după ce sunt prins pe stradă cu mai puțin de un gram de marijuana? Andrei97z Andrei97z Am fost prins pe strada cu mai putin de un gram de Marijuana. Am fost dus la sectie , am dat declaratie si as dori sa stiu care sunt urmarile. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Posesie tulpinițe marijuana în cantitate mică. risc să mi se facă dosar penal pentru așa ceva? caluian.mihai97 caluian.mihai97 Salut. Am fost prins în august 2017 cu o pungă ce conținea 1.15 g tulpinițe de marijuana. Am declarat faptul că le-am luat de la cineva din Constanța și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am 18 ani si am fost prins in bucuresti cu doua plicuri ... Ghostemane Ghostemane Buna ziua. Am 18 ani si am fost prins in Bucuresti cu doua plicuri de marijuana (n-am oferit nimanui vreun motiv sa ma controleze, doar s-a intamplat sa ma ... (vezi toată discuția)