Buna ziua! Pe scurt, am fost casatorita timp de 3 ani cu un cetatean roman. Eu locuiesc in SUA si nu am avut timp sa vin sa finalizam divortul decat acum. Am divortat prin acord la judecatorie si am ales sa revin la numele de fata. Problema este ca voi sta in Romania doar inca 3 saptamani si nu am timp sa schimb pasaportul care contine viza de SUA. Pot doar sa schimb buletinul care sa reflecte numele nou. Problema este ca vreau sa ma recasatoresc in SUA cu un cetatean american si dupa casatorie voi lua numele lui de familie. Am citit pe siteul consulatului roman din SUA ca numele pe certificatul de casatorie american trebuie sa fie exact la fel cu cel din registrele romanesti. Dupa recasatorie, vreau sa imi schimb pasaportul la consulatul roman dar din ce inteleg eu, intai trebuie sa inregistrez certificatul de casatorie american, apoi sa schimb pasaportul. Este corect asa? Cum sugerati sa procedez avand in vedere schimbarea de nume din numele de familie al fostului sot in numele de fata, apoi in numele viitorului sot? Multumesc!