avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... STAGIUL MILITAR
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

STAGIUL MILITAR

DUPA TERMINAREA LICEULUI AM PRIMIT REPARTITIE LA LOCUL DE MUNCA UNDE AM FOST ANGAJAT IN BAZA UNUI CONTRACT DE MUNCA DE 8 ORE FIIND STUDENT DUPA O LUNA AM INCORPORAT AM FACUT 9 LUNI ARMATA DUPA CARE M_AM REINTORS LA ACELASI LOC DE MUNCA UNDE AM FOST REANGAJAT IN BAZA ACELUIASI CONTRACT DE MUNCA ANTERIOR INTREBAREA ESTE DACA PERIOADA DE 9 LUNI SE ADAUGA LA VECHIMEA IN CAMPUL MUNCII VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 22 August 2018
In speta, perioada in cauza constituie vechime in munca.

Art.20 alin.2 din Legea nr.3/1977 : Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece:
a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
...

Legea nr.3/1997 a fost abrogata la data de 01.04.2001 de Legea nr.19/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul militar se calculeaza la vechimea in munca? jericho_girl jericho_girl Am fost incorporat pentru stagiul militar la 19.02.1978, am fost lasat la vatra pe 11.06.1979 si am reluat activitatea pe baza aceluiasi contract de munca la ... (vezi toată discuția)
Stagiul militar vechime in munca nairda1964 nairda1964 Am lucrat cateva luni si apoi am fost incorporat in armata 05.01.1983-26.08.1984.Dupa aceea m-am reangajat la aceeasi uzina.Mare parte din aceasta perioada am ... (vezi toată discuția)
Efectuarea stagiului militar in economia nationala IOANBIRLEA IOANBIRLEA am efectuat stagiul militar efectuand activitatati in economia nationala va rog sa a-mi comunicati legea care reglemeneaza drepturile care mi se cuvin (vezi toată discuția)