avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna nedespagubita la [EDITAT]
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna nedespagubita la [EDITAT]

Buna ziua. Am o asigurare pe firma la [EDITAT] pentru diverse riscuri pintre care FLEXA, riscuri extinse, inundatie, cutremur, furt, vandalism, etc si asigurarea chiriasului fata de proprietar. Am avut un incident in care un client a cazut, s-a accidentat si a spart un perete de rigips. Am semnalat imediat dauna, au venit, au constatat (asta s-a intamplat in 22.06.2018), iar azi am primit raspuns ca nu se pot acorda despagubiri pentru ca acel risc nu este inclus nicaieri. As dori o parere obiectiva va rog frumos. De asemenea, avand in vedere raspunsul lor intarziat, a durat 2 luni, ce se poate face? Cred ca au depasit cu mult termenul in care erau obligati sa ne raspunda, iar daca este asa atunci as dori sa stiu ce optiuni am pentru a primi totusi despagubirea.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: ioanan16 , utilizator 13:29, 24 August 2018
Buna seara,

Din pacate acest tip de paguba nu este un risc uzual acoperit printr-o polita de asigurare de bunuri. In lista riscurilor numite si scrise explicit in conditiile de asigurare, pentru care ati achitat o prima de asigurare, nu se regaseste riscul produs de clinti.

Asigurarile de bunuri (cladiri) se incheie de regula pentru riscurile numite explicit /scrise in politele de asigurare. Daca riscul nu este pe lista - nu se despagubeste. Adaugarea unui risc special se poate acorda cu aprobarea asiguratorului (negociere - produs de tip "tailor made"), in schimbul platii suplimentare a unei prime de asigurare.

Alte tipuri de asigurari mai complexe pot fi de tipul "All Risk" in care se pot despagubi toate riscurile intamplate, cu exceptia celor excluse mentionate in conditiile de asigurare. In acest caz se cauta in lista de excluderi si daca nu se regaste, se despagubeste acel risc.

Pentru cazul dvs. nu ramane valabila decat raspunderea persoanei care va produs pagube, potrivit cod civil. Persoanele fizice pot detine asigurari de raspundere fata de terti.
Va multumesc pentru raspuns! Cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am asigurare facultativă dar firma refuză să mă despăgubească pentru inundarea apartamentului. cărei autorități mă pot adresa? ContSters404753 ContSters404753 Pe langa asigurarea obligatorie PAD, am si asigurare facultativa pentru apartament la Groupama, pentru valoarea de de 150.000 euro, si platesc o suma destul ... (vezi toată discuția)
Acordare despagubire in cazul producerii unui risc asigurat carmen bodeanu carmen bodeanu Am fost inundata de vecinul de deasupra apartamentului;si eu si d-lui avem polite de asigurare suplimentara(printre riscuri aflindu-se si inundatia)a ... (vezi toată discuția)
Asigurare house la garanta maria tudorita maria tudorita Ziua buna, am cumparat o garsoniera cu credit imobiliar de la Alpha, cu asigurare de la Garanta. Asigurarea e obisnuita , zic eu, tip House. ieri m-a ... (vezi toată discuția)