avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare House la Garanta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare House la Garanta

Ziua buna,

am cumparat o garsoniera cu credit imobiliar de la Alpha, cu asigurare de la Garanta. Asigurarea e obisnuita , zic eu, tip House. ieri m-a inundat rau de tot vecinul de deasupra, mi-a cazut parte din tavan, pereti umflati , apa a ajuns pana la parter... etc. vecinul cu pricina nu a venit sa vada, nu recunoaste ca e de la el etc. am citit asiurarea, dar sincer, nu pot sa-mi dau seama daca am acoperire pt inundatie sau nu.
stie cineva daca se rezolva asa ceva cu asiguratorul? nu sunt in Romania, si nu pot sa vin de pe o zi pe alta, sa stau pe la ghiseele asiguratorului degeaba.

as aprecia un sfat de la cineva...

multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:47, 6 Iunie 2009
pentru a intelege clauzele contractuale ale unei polite de asigurare, verificati in manunt:
1.riscurile ce se asigura;
2. excluderile.
Daca la excluderi nu se specifica clar ca inundatiile provocate de tertii aflati la etajele superioare nu se despagubesc, atunci insemna ca aveti dreptul la despagubire.
In polita de asigurare gasiti inscrise si formele de asigurare.Ex.cladiri,bunuri din locuinta si suma asigurata pentru fiecare in parte.
Ar trebui sa gasiti ceva si despre acest aspect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
ContSters76710, utilizator
Riscul pe care trebuie sa-l gasiti in contract(polita), ca fiind asigurat este "Inundatie de la apa din conducte".Unii asiguratori il cuprind in politele tip "Toate riscurile", altii le au ca riscuri cuprinse in clauze suplimentare, prin clauze atasate la polita .La dv. inclin sa cred ca nu este cuprins, pentru ca finantatorul este interesat numai de dauna totala, pentru a-si recupera creditul.Si clientii fac des gresala de a nu se asigura decat la riscurile si sumele indicate de banca, primele fiind mai mici.
Verificati riscurile inscrise in polita.Daca gasiti inundatie, cautati la excluderi apa din conducte.
Daca nu-l gasiti la excluderi iar la riscuri il gasiti fara explicitarea "din revarsare ape " sau/si "din ploi torentiale", puteti spera la o despagubire.(greu dar totusi posibil).De retinut ca riscul "infiltratii" nu cuprinde si "apa din conducte".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitia "inundatie" din punctul de vedere al asiguratorilor SOLUTII PERSONALIZATE SRL SOLUTII PERSONALIZATE SRL Salut, de curand am incheiat o polita de asigurare \"CASASIGURA PLUS\" la ASTRAONLINE. \"Polita de asigurare de baza a locuintei CasaSigura Plus este ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil ipotecat 33tina 33tina Credit anul 1997, imobil ipotecat, polita de asigurare complexa a locuintei ( flexa + clauze aditionale), cesionata in favoarea creditorului. Locuinta este ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa pentru avarie centrala electrica anielap anielap Buna ziua, In luna mai mi s-a ars placa electronica a centralei datorita unei scurgeri de apa. Am polita de asigurare de tip facultativa , polita cesionata ... (vezi toată discuția)