Buna ziua!
Ma adresez site-ului dvs deoarece am primit mereu sfaturi utile si prompte, fapt pentru care va multumesc!
Situatia este astfel:
Tatal meu (65 de ani) a fost condamnat penal pentru vatamare corporala la 3 ani de inchisoare cu suspendare, plata a 4200 lei catre spital si 3000 lei catre partea vatamata.
In afara de faptul ca nu i-am putut dovedi nevinovatia, partea vatamata fiind in stare avansata de ebrietate la momentul faptei, injurandu-l pe tata si jigninu-l iar tata a ridicat mainile spre el spunandu-i sa plece acasa si acesta a cazut... ne confruntam acum si cu alte evenimente...
Pe scurt, hotararea este din data 26.04.2018, a ajuns prin Posta la sfarsitul lunii iunie la tata, dupa care am inceput sa executam ce trebuie: la inceputul lunii iulie tata a fost chemat la Serviciul de preventie si s-a prezentat, am platit intreaga suma catre spital si in data de 20 iulie 2018 a platit suma de 300 de lei catre partea vatamata prin mandat postal.
La serviciul de preventie, tata a fost informat ca poate plati suma partii vatamate in decurs de 3 ani.
Ieri, tata a mers la banca sa-si scoata pensia de pe card si nu a putut. A fost invitat sa revina la banca cu buletinul. Astazi a mers la banca din nou si a pri,it un teanc de hartii din care reiese ca are proprire pe cont pe baza unei hotarari a carei cerere a fost facuta de un executor judecatoresc.
Nelamurirea noastra este foarte mare, odata ce nu s-a dovedit ca tata este rau platnic.
Si astfel va intreb:
1. Care este termenul de plata in asemenea situatie odata ce nu este prevazut in hotarare?
2. Care este termenul de adresare catre un executor dupa primirea unei hotarari?
3. Cui dovedim ca deja am platit 300 lei?
4. Ce ne sfatuiti sa facem, odata ce tata a alfat abia astazi ca este executat, fara sa primeasca vreo instiintare acasa, iar data de pe executarea silita e 19.07.2018?
Va multumim!
1. Nu se prevede un termen, obligatia poate fi executata imediat de catre creditor (persoana vatamata).
2.Puteti demara contestatie la executare in termen de 15 zile de la momentul la care ati aflat de executare silita (primul act). Cu toate acestea o contestatie la executare impotriva unei hotarari judecatoresti este o pierdere de bani si vreme.
3.300 de lei sau 3000 de lei ?
4.Creditorul a preferat sa se asigure ca nu va sustrageti de la executare si v-a pus poprire, puteti sa stati cu poprirea si vi se va retrage lunar suma de bani.
Poprire salar
IoanaTdr
Buna ziua,
Tatal meu are o rata lunara pentru un laptop, dar, a ramas fara servici cateva luni de zile, si nu a mai reusit sa plateasca rata.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)