avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot beneficia de o ordonanță de disponilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot beneficia de o ordonanță de disponilizare

Lucrez in cadrul Complexului Energetic Hunedoara , Electrocentrale Paroșeni, unde la sfârșitul anului se vor face disponibilizari de personal ,dar acestea se fac numai in cadrul unitatilor miniere nu și în cadrul unităților energetice lucru care mă nemulțumește pentru că vreau să mă înscriu și eu pentru a mă muta in altă localitate alături de familie. Consider asta o discriminare de personal. Cum as putea să beneficiez de această ordonanță . Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 23 August 2018
Buna seara,
am citit acum despre aceasta disponibilizare. Problema dvs nu se poate rezolva decat la nivel de angajator; ce puteti face daca disponibilizarea priveste doar sectorul minier. Nu puteti cere ceva ce nu este inca prevazut. Poate ca aceasta masura se va extinde si in sectorul dvs.
Nu este o discriminare faptul ca intr-un sector de activitate se fac disponibilizari si in altul nu.

Nu salariatii decid cand vor fi concediati si cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva Jino_Marius Jino_Marius Buna ziua, Eu lucrez la o exploatare miniera din cadrul CEH Hunedoara si se fac concedieri colective circa 496 persoane si ni s-a comunicat ca persoanele care ... (vezi toată discuția)
Art 65 - disponibilizare justagirl justagirl Am rugamintea de a ma lamuri in legatura cu un aspect referitor la disponibilizare. Este legal ca intr-o companie in care lucreaza 5 angajati pe aceeasi ... (vezi toată discuția)
Somaj andreiandrei470 andreiandrei470 Buna seara. As avea nevoie de o lamurire.Sunt data in somaj din cadrul Regie Nationale A Padurilor, cu Legea nr.174-2006. Am un stagiu de cotizare de 6 ani, ... (vezi toată discuția)