exista o lege care sa ''spuna'' ca insotitorului nu i se va desface contractul de munca?
intreb asta pentru ca vice primarul localitatii din care provin i-a spus mamei ca i se va desface contractul de munca daca pleaca in afara tarii.
Din moment ce va însoțeste pe Dvs si aveți in continuare nevoie de însoțitor, e clar ca nu are voie sa desfacă contractul de munca al mamei... mai ales ca va păstrați domiciliul in tara
hm... in legatura cu domiciliul... practic, domiciuliul meu stabil ramane in Romania insa voi avea si acolo o adresa/ un domiciliu, poate afecta asta intr-un fel contractul de munca al mamei sau indemnizatia mea de persoana cu handicap?
astazi am fost la Directia de Asistenta Sociala din Neamt si (juristul) mi-a spus ca nu le putem primi(salariul mamei si indemnizatia mea) deoarece parasim tara si legile sunt facute doar pentru interiorul tarii, nu si in afara.
Nu este adevărat. Dvs chiar dacă părăsiți tara nu Renunțați la cetățenia romana. Iar in străinătate veți avea reședința nu domiciliul. Asa ca, ce spune juristul acela este un neadevăr... se adeverește fata de cele doua persoane vorba aceea: sa te ferească Dumnezeu de prostul cu funcție.. face cel mai mare rau, in prostia lui. Inca ceva: atat Dvs cat si mama Dvs va primiți banii pe card... banii se virează in banca pentru a ridica cu cardul... dacă nu i primiți pe card, solicitati sa i primiți astfel sa nu mai stai dupa poștaș... si nu va știe nimeni ca sunteti plecate... cand e nevoie de viza sau altceva, reveniti in tara stati cat e necesar si plecați inapoi
Pasaport
lorry10
Buna ziua,
as dori sa aflu conditiile pt eliberarea pasaportului pt fiul meu in varsta de opt ani.Am divortat de sotul meu,am castigat custodia copilului,am ... (vezi toată discuția)