avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta fara nici-o dovada
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta fara nici-o dovada

Nu au fost reţinute afirmaţiile pârâtei în sensul că reclamantul ar putea constitui un pericol pentru siguranţa fiilor sale motivat de caracterul acestuia violent şi de agresivitatea sa , întrucât aceste împrejurări nu au fost dovedite prin mijloacele de probă administrate.
Astfel, nici din concluziile referatelor de anchetă socială efectuate şi nici din declaraţia martorului audiat la propunerea pârâtei nu a reieşit că pârâtul ar avea un comportament violent faţă de copii, aspectele privind violenţa în limbaj caracteristice relaţiei dintre părinţi având relevanţă mai mică în raport de importanţa protejării dreptului copililor de a fi apropriati de ambii părinţi şi al părintelui de a veghea la creşterea şi educarea minorilor. Acest text face parte din jurisprudenta. Toti avocatii intrebati daca ar dori sa ma asiste in actionarea in judecata
a judecatoarei pentru abuz in serviciu o i-au la fuga 'fizic' pe coridoarele tribunalului. Asta e justitie in Romania???
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata!
Asteptati motivarea solutiei si declarati cale de atac daca nu sunteti de acord cu solutia data. Solicitati ordin de protectie (puteti sa il solicitati de fiecare data si de indata cand exista astfel de episoade violente si agresive). Chemati organele de politie, apoi formulati actiunea privind ordinul de protectie, formulati si plangere penala daca sunt intrunite elementele constitutive ale unei infractiuni. O data cu noile modificari legislative puteti chiar sa evacuati paratul din locuinta pentru un anumit interval de timp si imediat, daca organele de politie apreciaza ca ar exista vreo amenintare asupra vietii si integritatii persoanelor cu care convietuieste paratul. Obtineti certificat medico-legal daca se lasa cu loviri sau alte violente. Aduceti mai multi martori (si de preferat sa fie nu doar din familie) care au cunostinta de situatia familiala, de mediul si teroarea in care traieste reclamanta si copiii. Nu interpretati ca as lua apararea colegilor care fug pe coridoare, insa ce s-ar intampla daca fiecare justitiabil care pierde un proces ar face plangeri penale impotriva judecatorilor? Pe ce argumente va sprijiniti ca dna judecator ar fi savarsit abuz in serviciu? O cerere de chemare in judecata se poate respinge pentru lipsa de probe, chiar daca aveti dreptate, nu ati dovedit prin probe actiunea Dvs. Simplele afirmatii ale reclamantei nu sunt suficiente singure pentru a se pronunta solutia pe care o doriti, afirmatiile trebuie coroborate cu probe. Folositi-va de toate caile sa desfiintati solutia primei instante, iar daca nu va descurcati, angajati si un avocat care sa va reprezinte interesele.
O zi frumoasa!
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Buna Ziua,
Acesta a fost apelul, care sa desfasurat cam asa: Judecatoarea nu a admis nici-o proba, a fost intrebata fosta sotie daca eu nu am dorit sa ii las numele si raspunsul a fost nu, apoi pe mine ma intrebat daca doresc sa las numele si am raspuns nu si aici a fost terminat apelul! Nu exista decat niste declaratii ale sotiei care nu au nici-o dovada. Pana si martorul din primul proces a fost intrebat daca nu cumva este martorul meu si nu al reclamantei, declaratii omise printre multe altele de a fi mentionate in dosar. Am copia audio a procesului in care se vede clar biasul puternic catre fosta sotie, dar fara martori. Nu stiu cum pot cele 2 judecatoare invoca legi care sa se bazeze doar pe niste declaratii false ale paratei. ~Exista si o plangere imptriva mea a paratei care a fost respinsa de procuratura prin care se specifica ca nu sunt probe, dar se pare ca judecatorii sunt deasupra legii.
Eu sunt paratul si nu reclamantul, iar dac ati vedea the big picture poate v-ati revizui parerea ca toate divortatele sunt imaculate. Am avut ocazia sa o scot din casa de 3 ori cu acte si declaratii de la politie dar mi-am calcat pe inim si rau am facut!
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
Aureliu1969, utilizator
Nu cu plangeri penale se rezolva problema dvs ,mergeti cu actele la un av pt a vedea ce solutii mai aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii cu martori mincinosi Eyeobs Eyeobs 1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la politie - din victima, agresor anaoi75 anaoi75 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Se da urmatoarea situatie cu urmatorii actori: doua minore (13ani) si un domn (76ani), intr-o scara de bloc, in ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu un sfat amalia_andreea amalia_andreea Am nevoie de un ajutor din partea dv. in legatura cu o plangere pentru marturie mincinoasa. Pe scurt: in anul 2004 am asistat la un incident in care un ... (vezi toată discuția)