avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,va rog sa ma ajutati !strabunicul meu a cumparat o casa contract de vanzare cumparare in anii '60.in contractul de vanzare cumparare este stipulat faptul ca acesta avea la data respectiva si un teren de 880m Teren CAP fiind membru CAP in acel timp.acte pe terenul respectiv nu sunt sau nu le gasim.unde ar trebui sa ne informam? In toti acesti ani s au platit impozitele si taxele corespunzatoare terenului +casa.strabunicul a mai lasat un testament legalizat bunicului(fiu) si bunicii(nora).strabunica a decedat prima,facandu se la vremea respectiva succesiunea,a despagubit toti copii (5 la numar) partea ce li se cuvenea ramanand el singur propietar.apoi a mai cumparat un teren de 4m latime si lung 375 m de la o vecina (cu chitanta de mana ) pentru o fiica de a lui ,acest teren este in continuarea primei case,pe el construind o alta casa.copii acesteia(2 mostenitori) au initializat proces uzucapiune, dar nu pe 4 m latime ci pe 6 m luand astfel din terenul celalalt 2 m unde si au si construit cu fundatie,un hol lung de caramida,cu geamuri,placata.
Prin testamentul lasat bunicilor mei( care au decedat),mama mea este mostenitoare a casei plus teren 880 m?poate sa le ceara sa se retraga 2 m pe care au construit?

Alte discuții în legătură

Dreptul de superficie edymanuel2000 edymanuel2000 se poate da o hotarare judecatoreasca prin care sa mi se dea dreptul de superficie, dreptul de proprietate asupra imobilului construit de mine ? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa de locuit niculaucarmen niculaucarmen bunica mea a cumparat in anul 1992 o casa de locuit construita pe 1000 m.p. de la numita \"x\", casa dobandita prin mostenire de la pariintii sai decedati. ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)